2009-01-30

Snart så...

Sista arbetsdagen nu! Om en vecka njuter jag kanske av en tangoshow i Buenos Aires, men just nu är fokus på att avsluta alla projekt på Högskolan med flaggan i topp...

2009-01-26

Organiserat kaos?


Sista arbetsveckan är nu påbörjad... Det finns en del högar att ta i ännu och en del stora pusselbitar som måste falla på plats. Känner paniken komma krypande så smått. Tur att dygnet har 24 timmar!

2009-01-21

Fair is foul, and foul is fair...

Ingen mjukstart precis... Den första boken på engelskakursen som började i måndags är Shakespeares Macbeth. Det är ju inte precis vad jag längtar efter när jag kommer hem trött och hungrig efter ännu en lång dag på jobbet. Men nu har jag i alla fall lyckats läsa ut hela boken och ska försöka mig på en liten analys. Wish me luck!

Hail, king! for so thou art: behold, where stands
The usurper's cursed head: the time is free:
I see the compass'd with my kingdom's pearl,
That speak my salutation in their minds;
Whose voices I desire aloud with mine:
Hail, King of Scotland!

...ja, vad ska man säga?? Suck!



2009-01-20

"Se, till och med presidenten kan staka sig..."

Nog var han lite nervös, Barack Obama, när han skulle svära presidenteden. Det gick lite knackigt till en början, men vem skulle inte vara lite skakig med hela världens ögon på sig? "Om till och med presidenten stakar sig borde jag vara ursäktad", kommenterade mr M och syftade på hur han stakade sig i löftena under vigselakten i somras, något han fortfarande skäms för...

"Obama svär eden - till slut..."
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4226011.ab

Bra tal höll han också, mr President. Långt, visst, men bra innehåll och ett bra avslut:
"America, in the face of our common dangers, in this winter of our hardship, let us remember these timeless words; with hope and virtue, let us brave once more the icy currents, and endure what storms may come; let it be said by our children's children that when we were tested we refused to let this journey end, that we did not turn back nor did we falter; and with eyes fixed on the horizon and God's grace upon us, we carried forth that great gift of freedom and delivered it safely to future generations."

2009-01-19

Ikväll smäller det!

Ikväll klockan sex bänkar jag mig i tv-soffan (för övrigt nästan den enda möbel jag kommer att ha kvar i lägenheten då...) för att se Obama svära sin ed till president i mitt "soon to be"-hemland. En sak är säker - det är ingen lätt uppgift han har framför sig. Jag hoppas amerikanska folket inte förväntar sig under.

2009-01-17

Kaos

Har påbörjat försäljningen av mina möbler nu och det går över förväntan. Tack för det Blocket! Bokhyllan försvann på bara några timmar vilket resulterade i boktravar i hela lägenheten... Först idag har jag hunnit börja gå igenom högarna och sortera i kartonger - de som ska till Gotland, de som ska till New York och sen de som ska skänkas. Kanske ska jag bookcrossa dem, en vän försöker övertala mig men jag får se vad jag hinner med.

Imorgon måste allt bort från lägenheten för då är det homestajling för hela slanten - inför måndagens lägenhetsvisning. Tur att jag har både källar- och vindsförråd att "gömma" sakerna i...

2009-01-15

Lägenhet till salu...


Nu är min lägenhet ute hos mäklaren. Håll tummarna för att många dyker upp på visningen på måndag! Vill gärna ha allt klart när jag lämnar stan.

2009-01-09

Listor, listor, listor...

Det är tur att man kan göra listor på allt som ska göras, det finns inte en chans att jag skulle kunna hålla allt i huvudet. Speciellt inte denna månad. På något sätt är det en lättnad att fylla på listan med saker efterhand de dyker upp i huvudet, för när jag skrivit ned det vet jag att jag kan släppa tanken och ändå inte glömma bort det. Listor är en skänk från ovan för mig, helt enkelt.

Just nu är det många listor på gång: listan över det jag ska flytta med till New York, listan över det som ska slängas, vad jag sälja från lägenheten har en egen lista liksom det jag vill lämna på Gotland. För att inte tala om alla listor på jobbet. Detta är listan över vad jag tänkte fixa i helgen... Blir trött bara av att se den.

2009-01-05

Att hålla sina nyårslöften

Så här 5 dagar in på det nya året gäller det att gå ut hårt med nyårslöftena så att de inte rinner ut i sanden. För mig blev det två löften att hålla - inget godis och minst 8000 steg varje dag.

Det första - godiset - är jag inte särskilt orolig för, lyckades hålla det redan förra året då jag och mr M utmanade varandra inför bröllopet. Undantaget är mörk choklad över 70 %, födelsedag och julafton. Sen åt vi på nyårsafton också, efter att vi bestämt att vi skulle hålla upp ett år till. Men när jag tryckt i mig något hekto lösgodis på nyårsaftons eftermiddag insåg jag att jag inte ens var speciellt sugen, var mer en känsla av att jag borde passa på om jag nu ska vänta exakt ett halvår till min födelsedag...

När det gäller stegen är det ett sätt att utmana mig själv att träna lite mera, helt enkelt. Sommarhalvåret har jag inga problem att gå ut och gå långa promenader, men så här års lockar det ju inte särskilt mycket, i alla fall inte efter jobbet. För att få ihop mina 8000 steg idag var jag till exempel tvungen att gå ut i mörkret när det var 8 minusgrader. Så går det när man sitter och fikar och pratar bort hela eftermiddagen... Tur att jag är tävlingsmänniska, även om jag bara tävlar mot mig själv!

2009-01-04

Oskrivna blad

Tabula rasa. Som ett oskrivet blad är 2009 för mig än så länge. Denna fina, unika kalender från http://www.personligalmanacka.se/ damp ned i brevlådan för några veckor sen, redo att fyllas med aktiviteter. När alla födelsedagar var ifyllda var det i stort sett klart... Det mesta är öppet och spännande när det gäller 2009 än så länge. Förutom januari, då jobb, jobb, jobb, flyttfix, lägenhets- och möbelförsäljning står på agendan.

Och imorgon börjar allvaret igen - mjukstartar vardagen med en halvdag på jobbet följt av ledig trettondag. Inte hjälper det, jobbångesten är redan här!