2009-06-30

Då var det dags!

Say no more...

2009-06-29

Feeling hot hot hot


Efter att ha blivit friskförklarad av farbror doktorn har jag flanerat Stockholms gator i högsommarvärme. Idag är det riktigt hett! Det måste definitivt bli ett glass-stopp innan avfärd mot Nynäshamn och vidare till Gotland!

2009-06-28

Besiktning

Helkroppsbesiktning står på programmet imorgon. Då bär det nämligen av till huvudstaden för den obligatoriska och omfattande läkarundersökningen inför Green card-intervjun som är inbokad den 27 juli. Det är tydligen inte vad skit som helst de släpper in i Usa - det räcker inte med att man är försörjd, man måste vara frisk också! Återstår att se imorgon vad domen blir...

2009-06-26

Medelålderstecken?

Lyssnade på "Sommar" i P1 med Kjell Lönnå idag. Kjell Lönnå! Tyckte inte ens att det var särskilt tråkigt, utan lite småmysigt sådär i bakgrunden när jag stod och bakade tårtor. Jorå så att, medelåldern börjar komma krypande...

Sommarplåga??

"Sommarplågor" och "grälla styggelser" kallas foppatofflorna i en artikel i Dagens Nyheter. Äh, så farligt är det väl inte? Jag kan hålla med om att de inte är snygga och var skeptisk ända till jag och Mr M åkte på campingsemester för två somrar sen och insåg att de var väldigt praktiska när man skulle in och ut ur tältet hela tiden. Det hade alla andra medelålders danskar på campingplatsen också insett, visade det sig... (Hur vuxet är inte det förresten? Både "campingsemester" och "praktiskt" i en och samma mening!)

Mitt trick för att komma undan med stoltheten i behåll är att välja en sober färg på tofflorna och att inte använda dem på allmänna platser. Men jag måste erkänna - jag hade dem på mig när jag var på Ica häromdagen. Det går utför!

2009-06-25

Japaner, japaner, japaner...

Som en skock vilsna får eller kalvar på grönbete sprang turistgruppen av japaner omkring i Almedalen idag. Guiden försökte i förtvivlan samla gruppen för att gå vidare, men det fanns alldeles för mycket att fota för att guiden skulle vara intressant: sjön med ringmuren bakom, fåglar, blommor... Och så det viktigaste av allt - att de själva är med på alla bilder så klart! En rätt rolig syn som påminner mig om alla de japanska familjealbum jag antagligen finns med i efter att ha gått högvakt vid Stockholms slott några gånger. Jag glömmer aldrig de japaner som höll på att bli nedmejade av musikkåren när vi kom marscherande uppför backen till slottet; de skulle till varje pris fotas precis framför musikkåren och hann inte flytta på sig utan hamnade till slut mitt inne bland alla musiker... Man kan ju hoppas att de hade makron inställd på kameran så att de åtminstone fick några riktigt bra bilder!

2009-06-23

Oh my G.A.D


Ett av Visbys nyaste och trevligaste inslag är gallerian på Hästgatan. Här finns G.A.D som säljer underbara Gotlandstillverkade möbler i en dov färgskala bestående av brun som i ek och björk och grå som i kalksten och lammskinn. Ifrån denna affär skulle jag kunna tänka mig i stort sett allt, om det inte vore för hålet i plånboken efteråt och avståndet till New York för transporten...

G.A.D samsas i gallerian med klädbutiken Byrå, inrednings- och pryttelbutiken Bertholdsson & Holm och Visby kaffe- & chokladaffär som även öppnat café. Trevlig blandning och spännande koncept - hit kommer jag snart tillbaka!

G.A.Ds kontorsdel - byggt av gamla fönster.
Roligt och annorlunda!

Öppen planlösning där en butik övergår i en annan;
Byrå och Bertholdsson & Holm

Cafédelen

2009-06-22

Blommande vägrenar

Ett trevligt inslag längs de gotländska vägarna är de blommande vägrenarna. Eftersom vintervägarna inte saltas trivs blommorna under sommarsäsongen och uppskattas av alla cykelturister (och en och annan utvandrad gotlänning...). Just nu är det vallmon som vackert lyser upp vägkanterna och fick mig att ta med kameran på morgonpromenaden.

2009-06-21

Dock inga knätofsar

Hamnade på ett riktigt traditionellt midsommarfirande på Tranarö i Stockholms skärgård. Inför middagen upplystes vi om kranstvånget och gav oss ut på blomjakt. Resultatet (ett något vilt och spretigt sådant för egen del) kan beskådas ovan. Innan jag hade hunnit ta första tuggan av midsommarmaten hade fem snapsvisor avklarats, men som tur var trappades tempot ned något en bit in i sillen. 20 personer på en punchveranda som sjunger allsånger från "den svenska vis-skatten"... Det är midsommar!

2009-06-20

På hemväg


Efter nästan två veckor på resande fot är jag nu, efter en trevlig midsommar på en herrgård i Stockholms skärgård på väg tillbaka till Gotland igen. Solen sken mot all förmodan över vårt firande och årets första dopp avklarades! Nu ska jag sjunka djupt ned i vilstolen på båten och läsa nyköpta New York-trilogin av Paul Auster.

2009-06-18

Full rulle

Arbetslös, semester, ledig, student (om än inte så mycket just nu...), mellan jobb... Det är lite flytande vad jag egentligen är just nu, men en sak är säker - jag är inte sysslolös! Och vem vet när jag kan vara ledig en hel sommar nästa gång? Bäst att passa på att njuta medan jag kan helt enkelt! De senaste dagarna har jag bland annat ägnat åt följande:


Lina & Ola gifte sig i smyg i februari. I lördags bjöd de in till
bröllopspartaj i Grästorps urskogar.

På dansgolvet, ganska sent...

Små, söta, fluffiga och helt oblyga gräsandsungar
gästade oss på Runmarö

Picknick och parkteatern Figaros bröllop i Vinterviken

2009-06-17

Sommardag i skärgården


Vaknade till havets kluckande imorse och utanför rullgardinen visade Sverige upp sig från sin bästa sida. En härlig sommardag - den första sen jag kom till Sverige - och en perfekt dag att tillbringa på en ö i Stockholms skärgård. Kanske skulle man ha passat på att fira midsommar redan idag?

2009-06-15

Slit och släp...


Nu har jag varit på resande fot en hel vecka och börjar bli lite trött på att bära omkring på mitt bohag. Har dessutom hämtat ännu en väska i Skövde... Strax bär det av mot huvudstaden.

2009-06-11

Lägenhetssnokare...

Under en promenad genom stan gick jag förbi gamla lägenheten och snokade lite... Var ju tvungen att kolla att den står kvar! Och det gjorde den naturligtvis, även om det var neddraget och balkongen var öde. Känns som det var läääänge sen jag bodde där!

I helgen blir det besök i två andra metropoler - Vänersborg och Grästorp!

2009-06-08

Våldgästar Skövdefolket

Efter nästan en vecka på Gotland lämnade jag ön i morse för en tur till min forna hemstad Skövde. Här var det mesta sig likt, förutom att det öppnat en ny butik i Commerce och att Hannahs bowlingklot blivit till en liten Filip... Eftersom det var måndag passade jag också på att säga hej till musikkårsvännerna. Kändes nästan som gamla tider!

2009-06-06

Under blågul fana

Nationaldag och svenska flaggans dag. Första gången på flera år som jag inte spelade marschmusik utan faktiskt kunde lyssna själv istället och då blev det Gotlandsmusiken och kommunens nationaldagsfirande i Almedalen. Tur att det var en barnkör där och drog ned medelåldern! Helt ok talare var det i alla fall - författaren Marie Jungstedt och musikern Staffan Lindberg. Två fallskärmshoppare och en pampig version av "Under blågul fana". Men firandet är ju inte ens i närheten av Norges... Tyvärr!

2009-06-05

Var är kreativiteten?


Igår var det student här i Visby. Men jag måste säga att vi var betydligt mer kreativa 1998. Alla vagnar jag såg (och hörde...) var riktigt tråkiga. Dagens ungdom... ;)

2009-06-04

Tillbaka på ön

Regntunga skyar över Almedalen


Sedan i tisdags kväll är jag på Gotland. Ön visar inte upp sig från sin bästa sida: blåst och en sisådär 12-14 grader, lite regn har det också blivit. Och jag som var optimist och lämnade jackan i New York! Får nog be Mr M plocka med sig regnjackan när han kommer till Sverige nästa vecka...

2009-06-01

Nu

Nu har jag packat färdigt, inte glömt något viktigt (hoppas jag) och ska ta tunnelbanan till flygplatsen. Med hela två och en halv timmes marginal på turistvisumet lämnar jag äpplet kl 21.30. Bye for now, New York! Nästa gång ni hör något från mig är jag i Sverige!

Förstasidesstoff

Robin Söderlings vinst över Rafael Nadal i franska öppna är förstasidesstoff här i Usa. I samma artikel nämns även Björn Borg, Magnus Norman och Thomas Johansson. Mats Wilander citeras och Tibro finns med på ett hörn. Det är ju inte utan att man blir lite stolt över att vara svensk!