2010-02-28

Brooklyn vs Manhattan

Jorå, vi har snö här i New York också! Inte lika mycket som det verkar vara där hemma kanske, men det är väl så gott som omöjligt. Den här vintern i New York har fått mig att inse att jag måste köpa regnboots så att jag slipper gå omvägar för att undvika de stora och väldigt djupa vattenpölarna som uppstår i varje gatukorsning så fort det är någon slags nederbörd i den här stan.

Igår gick (eller snarade halkade) jag och Mr M över Brooklyn Bridge för att se om Brooklyn skulle kunna vara stället där vi ska sätta ned våra bopålar. Vi spontanbesökte några lägenhetshus och gick på visningar utan att fastna för något och återvände till Manhattan mer säkra på att vi nog ska stanna kvar här. Idag gick vi på lägenhetsjakt i FiDi där vi bor nu och såg en hel del trevliga lägenheter, med mer eller mindre trevliga hyror... Efter att ha sett någonstans i närheten av 12 lägenheter bara idag är jag aningen förvirrad just nu, men det är en vi gillar lite extra... och den har vi inte ens sett! Nu får vi nog sova på saken och kanske, kanske gå vidare med den imorgon. Att se den kan ju vara en bra början!

2010-02-25

Inget tv-OS direkt

Nu när OS närmar sig sitt slut måste jag säga att jag är besviken på amerikansk tv. Tji fick jag som trodde att det skulle vara en fördel att bo bara tre tidzoner bort från Vancouver. Det är jättebra att se OS på amerikansk tv. Om man älskar konståkning och skridsko, inte bryr sig om att se sport i direktsändning utan vill se allt på "prime time" och framför allt bryr sig om de amerikanska tävlande vill säga... När de väl visar på tv gäller det att hänga med, för då kör de en komprimerad snabbversion där de fokuserar på hoppen eller åken eller vad det nu kan vara bara för de allra bästa och så amerikanerna så klart. Ingen helhetsbild över huvud taget alltså. Grr... Tur att det finns internet så att jag kan hålla mig uppdaterad om vad som händer med svenskarna! För inte har jag tålamod att vänta ända till kvällen, för att kanske, kanske få se vad som händer. Sport är bäst live, helt klart! Nu har jag två år på mig att övertyga amerikanarna om detta, till det är dags för nästa OS.

2010-02-21

Sökes: drömlyan

Nu när jag har smält att vi ska flytta känns det faktiskt lite kul att surfa på lägenhetssajter och överblicka det digra utbudet. Egentligen är det nog lite tidigt att leta lägenheter nu, eftersom de som är utannonserade är tillgängliga omedelbums, men jag försöker luska ut var jag vill bo. Ska vi bo kvar här i FiDi där vi trivs eller passa på att utforska andra delar av äpplet nu när vi har chansen? Stanna på Manhattan eller flytta över vattnet till Brooklyn? Och tro det eller ej, det verkar faktiskt finnas en del pärlor där ute...har sett såväl tegelväggar och öppna spisar som fräcka kök och helkaklade badrum. Kanske inte så ofta i en och samma lägenhet, men ändå...

2010-02-16

Fettisdagen

Så här firades fettisdagen på svenska FN-reppen i New York. Inte illa att man faktiskt kan få tag på "äkta" svenska semlor på minst två svenska/skandinaviska kaféer i äpplet trots avståndet. Dessa smarrigheter kom från AQ café - Aquavits kafé - och var minst lika goda som de från Fika.

Presidentens dag

Presidents Day enligt Wikipedia.org:

Washington's Birthday is a United States federal holiday celebrated on the third Monday of February. It is also commonly known as Presidents Day.

Presidents Day enligt the Lindgrens:

Bonusledig måndag med sovmorgon, besök på Guggenheim-museet och lyxmiddag på Aquavit.

----------
Efter tre dagar helg är jag nu tillbaka på jobbet för en fyradagars arbetsvecka. Me like!

2010-02-15

Gott nytt kinesiskt nyår!


Igår firades, förutom Alla hjärtans dag, även kinesiskt nyår. Vi begav oss till kinastan och kollade in festligheterna och hamnade mitt i konfettiregnet. Drakar dansade omkring bland alla människor till takterna av trumslagare och överallt smälldes små kinapuffar och silkespapper flög runt i luften. Lite galet och väldigt färgglatt! Och hela tiden tänkte jag "undra vem som ska städa gatorna efteråt...?". Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal???

Folkfest i kinastan

Mr M testar kinesiska "fyrverkerier"

"Party popper"

2010-02-11

457 dagar senare...

... är det dags för OS-invigning! Själva invigningen är jag egentligen inte så intresserad av, men av någon konstig anledning blir jag med ungefär fyra års intervall intresserad av curling, rodel, snowboard och andra vintersporter som jag aldrig bryr mig om annars.

I november 2008 när jag och Mr M besökte Vancouver var det en stad i förvandling. Jag kan sätta pengar på att alla byggarbetsplatser vi såg då är nya, fräcka byggnader idag som ska sätta staden på världskartan...


Vancouver skyline

2010-02-10

Snow day

Som svensk känns vinterstormarna i den här staden kraftigt överdrivna. Den senaste veckan har det - med undantag för Super Bowl naturligtvis - nästan bara pratats väder på tv:n. Jag trodde att svenskarna hade dille på vädret, men här ligger vi faktiskt i lä!

I lördags skulle en stor snöstorm dra in över New York. Hundratals flighter ställdes in redan i torsdags och jag fick mejl om att matföretaget vi handlar av hade begränsad utkörning. När jag vaknade på lördagen och med nyfikenhet tryckte näsan mot rutan såg jag resultatet - fuktiga trottoarer och en millimetertunt snötäcke på taken...

Igår var det samma visa om igen. Mayor Bloomberg gick ut stort med att alla skolbarn fick "snow day" idag, dvs ledigt. FN-högkvarteret hakade på och gick igår eftermiddag ut med att de skulle hålla stängt idag och att alla möten var inställda. Imorse när jag tittade ut snöade det faktiskt - små flingor blötsnö som smälte lika snabbt som de nådde marken. En kort stund snöade det faktiskt så mycket att jag inte såg något annat än vitt genom kontorsfönstret (se ovan, viss skillnad mot min vanliga utsikt...). Vid lunchtid bestämde ambassadören att vi fick early closing på grund av ovädret och i samma veva började huset gunga som det alltid gör när det blåser. Trottoaren var nästan öde när jag gick till tunnelbanan för att åka hem, det låg en tunt lager blötsnö på marken och alla butiksägare saltade som galningar utanför butikerna. Men att kalla det snöSTORM?!?!

Känns lite konstigt att så gott som hela New York City stänger ned sin verksamhet för lite nederbörd... Men vem klagar när man får gå från jobbet innan klockan tre? Inte jag!

2010-02-06

Vidgade vyer

Nya kontoret erbjuder betydligt bättre utsikt än det gamla (utan fönster...). Central park, East River och Upper East Side precis utanför rutan. Lätt att fastna med blicken ut genom fönstret istället för på fakturorna som jag borde betala och bokföra...
2nd avenue rakt nedanför fönstret och milsvid utsikt norrut - me like!

2010-02-02

Staten Island t o r

I söndags tog vi båten fram och tillbaka till Staten Island för första gången (och undrade varför vi aldrig hade gjort det förut!?). Båten går från sydspetsen av Manhattan, alltså alldeles runt knuten från oss i stort sett, och är dessutom gratis. Och ni vet ju hur det är... gratis är gott! Trevligt var det dessutom, även om det var lite väl kallt att stå ute och fota hela tiden... Om man vill få en bra vy av både frihetsgudinnan och Manhattans skyline är det ett väldigt bra alternativ till betalbåten som går till frihetsgudinnan (men man kan ju inte gå av på Liberty eller Ellis island förstås...). En trevlig utflykt, som faktiskt inte tar mer än en dryg timme. Plus några timmar till om man räknar in tiden det tog att tina upp fingrarna efteråt...
Fin utsikt mot vårt hus (till höger i bild)

Den gröna ladyn

En liten fyr
(klicka på bilderna för att se dem lite större!)