2010-08-29

Ett samtal bort...

I början på veckan var det riktig höstkänning här i äpplet med regn och rusk. Jag tände ljus och plockade till och med fram lammskinnstofflorna! Termometern visade säkert inte under 18 grader men efter att ha tillbringat en hel dag på ett iskallt kontor kan man bli lite frusen...

Lagom till helgen kom så sommaren tillbaka igen och idag har jag tillbringat dagen på stranden. När magen började kurra testades en ny sak - matbeställning med leverans direkt till stranden! Vi ringde och beställde mat från en lokal restaurang och 20 minuter senare levererades den till strandpromenaden. Gott, färskt, praktiskt - och så himla amerikanskt!

2010-08-24

Gotland i New York Times

Inte ett dagsfärskt reportage kanske, men jag kan ändå inte låta bli att delge artikeln om Gotland i självaste New York Times från juli som jag precis ramlade över. Gotland upplevs ju ofta som exotiskt för svenskar, men tänk då hur en äkta New Yorker som beger sig ut på landsbygden på öijn skulle reagera! Häftigt i alla fall att lilla Gotland får så mycket uppmärksamhet i den intressanta artikeln i stora New York Times:

http://travel.nytimes.com/2010/07/25/travel/25Next.html?pagewanted=1&hpw

2010-08-23

TGFI

Thank God For Ikea! Med hjälp av deras svenska mathörna kan man nämligen ställa till med en ursvensk kräftskiva även på Manhattan. Kräftor och kompletta party-kit med hattar, hakklappar, sånghäften (om än med något krystade sångtexter på engelska) och servetter och skivan är så gott som färdigfixad! Sen skadar det ju inte att ha en kompis med stor balkong och pricka in en varm sommarkväll heller, förstås...

Många goda kräftingar (som Mr M kallar dem...) blev det!

Partyhatt på, men "tyvärr" råkade en kastvind få
min hakklapp att flyga iväg...

2010-08-22

Down under

Mitt i en trafikerad korsning i Brooklyn gick en stege ner genom en öppen gatubrunn... Hundratals människor står i kö och betalar till och med pengar för att få kliva ned genom hålet och utforska underjorden. Vad finns där under? Inget mindre än världens äldsta tunnelbane-tunnel från 1844, som länge var avstängd och bortglömd till dagens guide Bob Diamond återupptäckte den 1981.

Egentligen är det inte mycket där - några hundra meter tunnel som är igenmurad i båda ändar, några gamla spadar och tegelstenar - men historierna guiden berättar om hur tunneln byggdes och glömdes bort gör det till några intressanta timmar i underjorden. Dessutom ett bra sätt att komma undan regnet!

2010-08-21

Dagens roligaste

Mr M fick svar på en förfrågan om hotellbokning i Karon Beach, Thailand i januari:

"Dear, Mr Mark Lindgren

Greeting from Karona Resort & Spa.

Further to your enquiry, we are very regret to inform you that we are unable to confirm booking from 1 Nov. 10 - 15 April 11.

Due to our hotel have fully booked, we will have room available from 15 April 09 onward, with special summer promotion.

Unfortunatley, we still have room available in Oct. 10.

Pls. advise if you could change the period of staty, then we could forward you all details

Best regards,

Suwatchai N.
Reservation officer.

Karona Resort & Spa
6 Karon Soi 2 , Karon Beach,
Muang, Phuket 83100
Thailand"

Tyvärr gick det ju inte att boka (om vi tolkar Suwatchai rätt vilket inte alls är säkert), men ett gott skratt åt den roliga engelskan fick vi i alla fall.

2010-08-20

Det är aldrig för sent...

..att testa något nytt! Och ibland går det riktigt bra. När vi kom iväg på vår bröllopsdags-middag tio slut, en dag försent, vågade jag mig på att beställa musslor! Jag fick för mig att jag kanske gillade det (har ju egentligen bara testat torra "pizza-musslor" som inte är så goda) och dessutom ser det så trevligt ut när man får in en stor skål med musslor. Kokta i en sås på vitt vin och en massa vitlök kan det ju inte gå så fel, eller hur?! Det var faktiskt riktigt gott, men jag tror att det är lite som med sushi; det blir godare när man testat några gånger. Men man ska inte titta för noga på vad man äter, på nära håll ser de lite läskiga ut...

Tillsammans med en gazpacho-förrätt och en crème brûlée-efterrätt blev det en perfekt "vi har varit gifta i två år och en dag"-middag!

2010-08-15

Bröllopsdag

Två år sen vårt bröllop idag och det betyder att vi firar pappersbröllop. Hur kul låter det egentligen? Så mycket firande blir det tyvärr inte idag då min kära make blev inringd på jobb imorse, men en puss eller två hann jag få innan jag gick till tunnelbanan!

Foto: Ulrika Finnberg

Sköna söndag

Det kom en del emellan mig och bloggen den här veckan... Till exempel ett biobesök (Inception), en utomhusbio på en pir vid Hudsonfloden, en utställning om "The boy king" Tutankhamon, after work på en takterass, hjälpa en kompis komma i ordning i sin lägenhet och ännu ett biobesök (Eat, pray, love där Tuva Novotny visst var med - kul!).

Nu är det redan söndag och jag lyxar till det med nybakade scones med marmelad och importerad prästost och en kanna the. Jag har en väldig ångest över att behöva jobba igen vilket säkert beror på att 1: det är så lugnt på jobbet att dagarna sniglar sig fram, 2: min semester kändes alldeles för kort (vilket väl nästan alltid är fallet, men 2,5 veckor ÄR faktiskt kort), 3: det var kul att träffa många av mina Sverige-kompisar igen och jag önskar att jag inte bodde så långt bort från dem, 4: det är varmt och soligt och det känns knasigt att tillbringa dagarna inomhus på ett kallt kontor när man borde vara ute och njuta av sommaren... Jag kan säkert komma på fler anledningar, men ni fattar nog poängen (och känner igen er i ångesten) så jag stannar där.

Ha en skön söndag!

2010-08-11

Säsong

Det är härligt med New York att man kan köpa lokalt odlade grönsaker och frukter på bondens marknad i var och varannan park i stan. Varje onsdag året runt är det marknad precis utanför jobbet, i en park uppkallad efter ingen mindre än Dag Hammarskjöld. Idag blev det morötter, rödbetor och majskolvar i shoppingkassen, däremot hoppade jag över de rapfria (?!) gurkorna!

2010-08-07

Sommar igen!

Sommaren visade sig inte från sin bästa sida när jag var i Sverige, snarare lite höstlikt. Det gjorde egentligen inte så mycket eftersom jag visste att jag skulle komma tillbaka till ett sommarhett New York. Mycket riktigt. Hett och soligt. Dagen tillbringar jag på stranden och det känns nästan som semester. Härligt!

2010-08-04

Semesterminnen

Efter första arbetsdagen tillbaka på jobbet känns det något bättre när jag bläddrar igenom fotona från semestern och tänker tillbaka på några härliga veckor som tyvärr var alltför få och passerade alltför snabbt!



Ramar från Gunhild Storeide

2010-08-01

Takterrass i Visby

Likheterna är inte många mellan Visby och New York, men det finns faktiskt en takterrass även i Visby! Rätt anonym och väl dold ovanför Donners plats finns en liten bar som jag aldrig hade hittat till om inte en i sällskapet varit där förut. Att konceptet "roof top terrace" är mer populärt i New York är kanske inte så konstigt eftersom det behövs filtar för att klara de svenska sommarnätterna utomhus, men trevligt är det absolut ändå! Dessutom behöver man inte beställa helrör för att få sittplats, vilket också är ett plus!

Snart beger jag mig tillbaka till äpplet igen och "slutet av semestern"-ångesten börjar börjar göra sig påmind. Lite drygt två veckor är alldeles för kort, speciellt när det tar två (och i det här fallet tre) dagar bara att resa. Får nog försöka smyga in en semestervecka till under hösten...