2011-03-31

På svensk mark

Landade i ett snöigt Stockholm nu på morgonen - länge sen jag var i Sverige senast! Idag är första dagen på mitt nya kontrakt som fast anställd på FN-reppen och jag inleder med en veckas kurs på UD. Men först en helg i Skövde!

2011-03-27

Reggae-party på FN



Jag och Mr M fick genom mitt jobb chans att gå på konsert i FN:s generalförsamlingssal i fredags kväll. Titeln på tillställningen var den något avskräckande "On the occasion of the commemoration of the fourth annual international day of remembrance of the victims of slavery and the transatlantic slave trade" (puh!) vilket gjorde att jag först inte kände att det var så intressant... Ämnet i sig är inte ointressant, men titelns längd gör ju att man hinner sluta läsa innan de intressanta kommer liksom! När ingen annan på kontoret ville ha biljetterna (de tog sig väl inte heller igenom rubriken...) så bestämde vi oss för att gå i alla fall och det bjöd på en oväntad blandning musik må jag säga. På programmet stod allt från afrikansk tribe-musik till jazz och rap blandat med en och annan historialektion om slavhandel. Men det var först när det sista bandet kom upp på scenen och började spela reggae som taket i generalförsamlingen lyfte och publiken verkligen vaknade till liv! Helt plötsligt stod vi i Perus bänk och sjöng och dansade - vilken udda och häftig grej!


"Come on everybody - the UN is having a big party!"

2011-03-25

Happy våffeldag!

Som brukligt är firar vi på FN-reppen i New York de svenska högtiderna, speciellt om det handlar om att äta gott... Efter kanelbullens dag och fettisdagen som båda hedrats med den äran, var det idag dags för våfflor! Vårt kontorskök visade sig dock inte vara gjort för gräddning i fyra våffeljärn samtidigt, varpå en säkring gick och allt ljus på toaletterna försvann. Trots mörkläggningsincidenten var det värt besväret - smaskigt värre!

Happy våffeldag från den här sidan Atlanten och trevlig helg!

2011-03-20

Andra sidan

Ibland är det skönt att lämna ön Manhattan för lite miljöombyte. Och för att få en bra fotovinkel på New York City! Efter bara några minuters tågresa från Manhattan under Hudsonfloden hamnar du i en helt annan stat, New Jersey, och i en helt annan stadspuls. Jersey City, trots sina 250 000 invånare, känns som en småstad i jämförelse med New York. Färre människor, mindre trafik, lägre hus - och bättre utsikt!

För en vecka sedan ställde vi om till sommartid här i USA och i helgen har vi haft uteserveringspremiär. After work och middag utomhus redan den 18 mars, vad sägs om det?? Helt ok, om du frågar mig!

2011-03-16

Godisförbud

Typiskt att jag inte äter godis... Eller kanske snarare tur att jag inte äter godis! Nu börjar det nämligen säljas svenskt godis på Manhattan i form av butiken Sockerbit - Sweet and Swedish. Ett väldigt trevlig tillskott i det New Yorkiska sötsaksutbudet, det amerikanska godiset är inte mycket att hänga i julgranen ärligt talat. Nu finns det svenska fik, svenska restauranger, svenska möbler och svenskt godis. Importlistan i samband med Sverigebesöken krymper! Nu borde bara Kränku skaffa sig en återförsäljare på den här sidan Atlanten också!

2011-03-14

Pommes med dipp

Våra besök på "en rätt på menyn"-restauranger fortsätter. Denna gång tog vi steget från entrecote till lite mindre exklusiva pommes frites. Belgiska sådana, serverade med dipp. Definitivt inte den nyttigaste måltiden jag ätit, men om du känner för något salt och fett är det precis rätt ställe att besöka! Här väljer du storleken på pommes frites-struten och sen kommer det svåra - att välja vilket eller vilka av de 26 dippalternativen du vill ha som tillbehör. Mitt stalltips är att skippa Curry Ketchup Especial (smakade lite svettig armhåla) och fokusera desto mer på Parmesan Peppercorn som var riktigt, riktigt bra. Även Rosemary Garlic Mayo var helt ok. För att utse vinnardippen krävs det nog några fler besök...det finns ju 23 till att dippa sig igenom! :o)

2011-03-09

Skyline


Även om det är lätt att bli blind för det man ser varje dag, så måste jag ändå säga att jag fortsätter fascineras över utsikten från vårt konferensrum på jobbet. Varje dag bjuder på olika skådespel från 45:e våningen, men det är kvällar som dessa jag önskar att jag hade systemkameran med mig och inte bara telefonen... New York från sin bästa sida!

2011-03-06

Ödet vs. fri vilja

Jag var på bio och såg nya The Adjustment Bureau med Matt Damon och Emily Blunt i huvudrollerna igår. Förutom att själva historien om vad i livet som är förutbestämt och vad vi själva faktiskt kan påverka var intressant och tankeväckande, så är det alltid roligt att känna igen miljöerna i filmen så väl. Det blir liksom en extra dimension i filmen när huvudrollsinnehavarna plötsligt går förbi restaurangen där vi åt brunch förra veckan, eller står och pratar framför ingången till min dermatolog, eller när Matt Damon springer in på den där italienska restaurangen i våra kvarter där vi åt för inte så länge sen... Rekommenderas!


2011-03-04

Lyxlunch

Jag och Mr M passade på att fira in helgen (i alla fall jag, Mr M åkte sen vidare till flygplatsen för jobb...) med lyxlunch på franska Le Relais de Venise idag - entrecôte. Servitriserna i svarta klänningar och vita förkläden serverar bara en rätt, så beställningen går väldigt lätt: rare, medium eller well done. Strax därefter dyker en salladstallrik upp, följt av uppskuren entrecôte med pommes frites och någon hemlig sås som tydligen påminner om Café de Paris-sås (som jag inte ens vet om jag har provat). Gott är det i alla fall!

Välkommen, kära helg!