2011-06-29

Tjuvstart...

Jag vet, jag vet, födelsedagen är inte förrän imorgon. Men om imorgon innebär jobb från halv nio på morgonen till runt midnatt för att flytta kontoret är det ju lika bra att fira när man kan (och i Sverige har det ju faktiskt varit min födelsedag i flera timmar redan). Ikväll blev det därför utsökt trerätters på en mysig restaurang i Tribeca där hummerchili, pilgrimsmusslor och brownie stod på menyn. Bra början på firandet!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-06-26

A walk in the park...

Tro det eller ej - jag och Mr M är hundvakter åt en kompis över helgen! Jag är ju verkligen ingen hundmänniska, men en sån här liten trasselsudd som väger 4 kilo och är en knähund i ordets rätta bemärkelse är inte mycket att vara rädd för... Hon ägnar helst dagarna åt att slappa på soffan, ligga i någons knä och bli kliad på magen och ta ett varv runt kvarteret då och då. Det har varit en lugn helg med andra ord!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-06-25

Glad midsommar!

Här kommer en sen, men icke desto mindre välmenad, midsommarhälsning. Igår hade vi ju fullt upp med att fira midsommar, eller hur? Och vårt midsommarfirande här i New York var svenskare än svenskt med midsommarstång, folkdanslag, regnskurar, sill & nubbe, jordgubbar och blomsterkransar. Det enda som saknades var väl grillningen, möjligtvis.



Lagom till firandet skulle börja kom en regnskur... Klassisk midsommar!

2011-06-22

Det drar ihop sig...

Om någon undrar vad jag håller på med om dagarna (även om de flesta svenskar mest verkar fokusera på jordgubbsinköp och kransbindningsplaner denna vecka), så är det här en liten inblick i min vardag... Vi sitter i tillfälliga lokaler på jobbet under tiden som vår gamla våning renoveras från grunden och just nu ser det mest ut som ett mer eller mindre organiserat kaos med säkert 20 byggarbetare som färdigställer olika delar.

Ingen som ser detta (bilderna är i ärlighetens namn tagna för ett par dagar sen och mycket har hänt sen dess!) verkar tro på inflyttning om en vecka... Men jag, som är med och samordnar byggprojektet, är faktiskt hoppfull!

Flyttfirman är bokad till nästa helg, med start på min födelsedag, så det blir födelsedagsfirande bland flyttkartonger i år men förhoppningsvis utan byggdamm... Håll tummarna!






- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-06-20

Simma lugnt!

Döm om vår förvåning när jag och Mr M satt vid Hudsonfloden i helgen och vi plötsligt fick se simmare efter simmare glida förbi i vattnet nedanför oss. Det visade sig vara slutspurten på Manhattan Island Marathon Swim, en tävling där simmarna ska ta sig de dryga 45 kilometrarna runt hela Manhattan. Vinnaren tog sig runt på under 7,5 timmar, imponerande i sig, men jag är ändå mest imponerad över att så många simmare frivilligt ville hoppa i det smutsiga vattnet och tillbringa större delen av en dag där i... Nästa simtävling verkar vara att simma under Brooklyn Bridge - någon som är sugen på ett dopp?


- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-06-19

Made in NYC

För andra veckan i rad sprang jag på inspelningen av Men in Black 3, som pågår för fullt här i stan. Med Will Smith i huvudrollen drar inspelningsplatsen till sig klungor av folk som hoppas få en närmare titt på kändisen. Två medelålders damer förvandlades plötsligt till skrikande tonåringar när Will klev ur bilen och efteråt var det mer än en vuxen man som sprang för glatta livet efter bilen för att lyckas fånga honom på bild...

Själv fascinerades jag mest över hur mycket folk som var inblandade i filmningen av en scen som i slutproduktionen säkert inte kommer att vara längre än ett par sekunder. Inte konstigt att det är dyrt att producera film!



Will vinkar glatt till fansen...


- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-06-18

Somewhere over the rainbow...

...så var väl inte himlen blå direkt, men det var ändå riktigt häftigt att titta ut från kontoret efter en rejäl åskskur dragit förbi och se detta! Det är dagar som dessa jag är glad att ha en iPhone med hyfsad kamera nära tillhands. Halva kontoret - vi som hade turen att sitta åt rätt håll -kunde inte annat än imponeras (om än inte i klass med denna...)!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-06-15

Sommar, sommar, sommar

Nämen, vad hände med våren egentligen? Den måste ha försvunnit någonstans mellan mina två Sverige-besök och två besök från Sverige och en hel del jobb. Det ryktas att midsommar äger rum nästa vecka och på jobbet börjar kollegorna prata semester... Sen fick jag se att sommarpratarna i P1 presenterades och insåg plötsligt - det är sommar! Och en sommar är ju ingen sommar utan Sommar! I år kommer jag särskilt spetsa öronen efter Henke Larsson, Mark Levengood, Babben Larsson, Carl Bildt och Clara Lidström. Sen brukar det alltid vara någon bubblare som överraskar...

Även om jag sällan lyssnar live så laddar jag gärna ned programmen till min iPod och lyssnar när det passar, till exempel när jag sorterar papper på jobbet, tar en långpromenad eller reser och vill fördriva tiden lite. Då kan det dessutom bli sommar när som helst på året - bara att sluta ögonen och drömma sig bort till solstolen!

2011-06-09

På gott och ont

Bra med New York:
- att det finns många gratis konserter och evenemang under sommaren att ta del av
- att det nästan alltid är varmt och soligt under sommaren

Mindre bra med New York:
- att det finns så många människor att en gratis konsert i Central Park räknas locka lika många personer som hela Gotlands befolkning
- att det kan bli så varmt att det snarare räknas som hett - 38 grader på termometern idag!

Idag övervägde de "mindre bra" argumenten och jag orkade helt enkelt inte dra till CP efter jobbet för att försöka höra några toner av Black Eyed Peas och Taylor Swift och svettas i kapp med 60 000 andra New Yorkers. Istället fick jag en gratiskonsert modell mindre på Wall street av en ensam säckpipespelare på vägen hem, och det är ju inte heller fy skam! Dessutom visade det sig att konserten blev inställd på grund av en rejäl åskskur som drog förbi stan, så med facit i hand var det var ju helt rätt beslut att åka hem till soffan...

2011-06-07

Retro

Coolaste iPhone-fodralet? Den kommentaren fick i alla fall jag idag, apropå mitt nya inköp som framkallar barndomsminnen från det glada 80-talet. Kan bara hålla med!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Svenskar, svenskar, svenskar...

Det är inte inbillning att jag ser och hör svenskar precis överallt här i New York, tydligen. Och då menar jag inte de tre som har bott i vår lägenhet den senaste veckan... :o) Var vi än har varit i äpplet, så nog har vi stött på andra svenskar där. En femdagarshelg och förmånlig dollarkurs gör väl sitt till, så klart! Svenska Dagbladets artikel bekräftar att det kommer vara en trend som fortsätter resten av året, så det är bara att vänja sig.

2011-06-04

Happy b-day

Så var det dags för årets andra 60-årsfirande i familjen - denna gång i New York. Mamma firade och firades med champagnefrukost, en tur över New York i helikopter, följt av en maraton på två hjul längs med Hudsonfloden. Vi avslutade med en god middag på en Argentinsk restaurang i Tribeca. Sen somnade vi alla ovaggade...