2011-07-27

Äntligen!

Det var då verkligen på tiden att Spotify nådde över Atlanten! Som utlandssvensk är det dessutom ett utmärkt sätt att enkelt kunna lyssna på svensk musik på distans, så nu laddar jag inför semestern i Spotifys hemland med svenska spellistor... Åter till packningen!

2011-07-26

En vän långt borta...




- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-07-25

Shakespeare in the park




Som gotlänning hör Shakespeare sommaren till, men så är faktiskt fallet här i New York och ikväll blir det premiär för mig och Shakespeare i Central Park. Håll tummarna att regnet håller upp, nu när Mr M hade turen att vinna två väl eftersökta biljetter till kvällens Shakespeare-pjäs All's well that ends well.

Folk står timme efter timme i kö för att få en gratisbiljett och allt vi gjorde var att lämna en intresseanmälan på webben... Ibland ska man ha tur! Hoppas att vädergudarna också är på vår sida ikväll! Nu ska vi se hur Delacorte theater står sig mot Roma klosterruin...


- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-07-22

Melting Pot

Hettan har slagit till med besked här i New York. Så pass att det kändes som en bastu när jag klev ut från kontoret idag, den där brännande känslan på huden var densamma. Luften dallrar och svetten lackar. Meteorologerna varnar till och med för att vistas utomhus mer än korta stunder. DÅ är det varmt! Pust! Semestern i Sverige känns än mer lockande - 1 vecka kvar nu!

2011-07-16

Ny leksak!

När man väntar på något gott, väntar man nästan alltid för länge! Just nu längtar jag - förutom efter semester naturligtvis - på att vårt nyinköpta kameraobjektiv ska landa i brevlådan. Sen blir det fota av!

2011-07-14

The End

I natt vid midnatt smäller det - premiär för sista filmen i Harry Potter-serien! Jag väntar några dagar för att slippa den värsta trängseln på biografen, men kan samtidigt inte vänta fööör länge. Eftersom jag har läst böckerna vet jag redan hur det slutar, men jag har länge sett fram emot att få SE det också. Äntligen!

2011-07-13

The backyard




Balkong, trädgård, uteplats... Jag kräver inget stort, men en liten liten gräsplätt hade varit najs så här års. När det nästintill är för varmt att vara ute på dagarna är det egentligen bara på kvällarna det är behagligt, och det är då jag saknar det mest.

I brist på något eget går det förstås att ta med middagen till Battery Park eller slå sig ner på en bänk längs East river och använda staden som sin bakgård. Och det klart, det dessa platser saknar i avskildhet tar de igen mångfalt när det gäller utsikt...


- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-07-09

Sweet & Swedish

Idag gjorde jag mitt första besök i den svenska lösgodisbutiken Sockerbit sweet & swedish här i New York. Det var nämligen dags för årets andra undantag från nyårslöftet om godisförbud - eftersom jag jobbade för fullt på min födelsedag sparade jag godisätandet till en annan dag och idag kände jag att det var dags... Sagt och gjort, jag begav mig till Sockerbit och laddade upp med en påse gott och blandat från lösgodishyllan som faktiskt innehöll det mesta du kan hitta i en svensk godishylla. Det enda jag saknade var de rödsvarta dödskallarna, men annars har jag tillfredsställt sötsuget med såväl dumle och skolkritor som center och häxvrål. Ett par hekto senare känns det rätt lagom att äta godis på Halloween nästa gång...



2011-07-04

Happy Fourth!

Happy Fourth of July, everyone!

Efter en jobbintensiv helg är det skönt att få en extra dag ledigt och nationaldagen firas på stranden innan det blir fyrverkerier över Hudsonfloden. På med solskyddsfaktorn nu, sen är det dags att dra!