2011-08-31

Guldkant på vardagen




När vardagen gör sig påmind igen efter veckor av härlig semester, kan jag inte säga annat än att det tar emot. Nu testar jag ett nytt trick: hemrostad smarrig musli och en ny fin frukostskål från Fide Fajans. Vad gör man inte för att sätta lite guldkant på de tidiga morgnarna och göra det lättare att ta sig ur sängen?

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-08-30

Me, myself and Irene




Utrikeskorrespondent går det bra att kalla mig nu för tiden. Jag rapporterade till Gotlands Tidningar direkt från stormens öga och hamnade till och med på första sidan! Joråsåatt där ser man!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-08-29

Semester: Skulpturfabriken i Boge

En helg spenderad på soffan gav äntligen tid att gå igenom alla hundratals semesterfoton. Det nya objektivet är officiellt invigt - med råge! - och jag måste säga att det är en ren fröjd att arbeta med, inte alls lika kinkigt med ljuset som det gamla. Skoj!

När det gäller semester så återbesökte jag flera gamla favoriter på Gotland, men jag hittade även en ny favorit med fokus på betong: Skulpturfabriken i Boge. Här bjuder formgivare Stina Lindholm på en riktigt härlig visningsträdgård med snygga former och fin funktion som jag gärna skulle sno rakt av och placera på min bakgård. Om jag hade någon vill säga...











2011-08-28

Efter Irene

Saker och ting börjar sakta men säkert återvända till det normala på Manhattan. Orkanen Irene blev nedgraderad till en tropisk storm innan den slog till här och följderna blev betydligt lindrigare än befarat. Jag gick och lade mig igår och räknade med att vakna upp när Irene anlänt. Istället vaknade jag vid nio-tiden till ett måttligt regn utanför rutan och fortfarande ström i lägenheten.

Det var översvämningar på flera håll på södra och västra Manhattan, men av det märktes inte så mycket när jag var ute en sväng vid lunchtid idag. Istället började stan så smått vakna till liv igen och människor var ute och gick med hundar eller joggade, barn lekte och turister fotograferade Frihetsgudinnan... Inte många spår av den där Irene, med andra ord. Själv väntar jag på besked om när tunnelbanan beräknas vara igång igen, så jag vet om jag kan ta mig till jobbet imorgon eller om jag ska börja fundera på att promenera...





2011-08-26

Bunkrat




Nu har jag bunkrat mat, vatten och batterier till ficklampan och väntar på att orkanen Irene ska slå till. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, men av nyheterna att döma låter det allvarligt. Delar av New York är evakuerat, tunnelbanan stänger ner vid lunchtid imorgon och flygplatserna stoppar trafiken... Vi klarade oss med ett halvt kvarters marginal från att behöva evakuera lägenheten, men jag räknar med att behöva spendera helgen inomhus. Håll tummarna!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-08-24

Rik




"Man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen", säger Ernst. Fel! Man känner sig om möjligt ännu rikare när man plockar ut ett par plåtar nybakta kanelbullar efter att ha plockat ut färskt bröd... Det gäller att grädda medan den importerade jästen är färsk!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-08-21

Bye bye Sverige


Nu lämnar vi strax landet - i samma plan för en gång skull! Tillbaka till vardagen och jobbet i New York igen... Åtta timmar av "semestern är slut"-ångest på planet framför mig, sen ser jag fram emot att sova i min egen säng igen. Up in the air!

2011-08-16

Champagne


Dagen till ära firar vi med champagne på stranden. Treårig bröllopsdag idag!

Hej från sandiga sandön


Vi firar semester på den sandiga kobben Gotska Sandön. Här är stränderna långa, havet varmt och fötterna trötta efter milslånga promenader. Nu har vi packat grillen för lite korvgrillning på stranden. Så långt från pulsen i det stora äpplet man kan komma med andra ord!

2011-08-13

Ostrategisk läsning...




På Gotska Sandön har det blåst upp till storm, all el är utslagen, vattentillgången är minimal och matförrådet har regnat bort. Till på köpet har två kvinnor hittats döda och en tredje är försvunnen... Kanske är Anna Janssons deckare "Inte ens det förflutna" inte det bästa läsvalet dagen innan vår resa till Gotska Sandön! Nu vet jag inte ens om jag kommer att våga gå på dass själv...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-08-09

Leva livet




Här har vi fullt upp som semesterfirare - det är ju så gott som ett heltidsjobb skulle jag vilja säga! Nästan så att jag blir lite stressad bara över tanken på allt jag vill hinna med... Det är fika som ska fikas, utflykter som ska göras, mat som ska ätas, vänner som ska hängas med, brudpar som ska firas, inköp som ska shoppas och vyer som ska förevigas. Ja, du fattar, allt är ju väldigt trevligt och mysigt och härligt men det blir ju inte mycket dötid kvar att läsa de där böckerna eller ligga på den där soffan och bara slappa...

-----
Bilden: Igår besökte vi bland annat Leva kungslador - ett trevligt tillskott i café/butik/husfabriks-genren i Visby - som uppmanar besökarna att leva livet vid entrén.



- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-08-05

Sommarkväll

Ljumma svenska sommarkvällar kan man räkna på en hand och nu har vi haft två på rad (och förhoppningsvis blir det ännu fler!). Känns nästan som jag är i New York med andra ord, om jag bortser från utsikten och lugnet som omger mig här på öijn... Ikväll blev det ett uppfriskande kvällsdopp och lite korvgrillning på stranden i solnedgången i trevligt sällskap. En kväll att minnas när höststormarna viner och taxibilarna tutar utanför knuten i november!

2011-08-04

Havet




Det är riktig sommarkänsla att stoppa tårna i havet, även om det inte visar sig från sin varmaste sida just nu... 13(!) grader - och då är det ändå augusti! Så det fick räcka med att bada tårna idag. Sen ägnade jag resterande tid vid stranden åt att värja mig mot hundratals flugor som envist skulle sitta just på mig och vägrade ge mig läsro. Men annars är det härligt vid havet! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-08-01

Semester!




Det var väl bra timing på den här semesterveckan?! :) Nu ser jag fram emot tre veckor med sol, bad, grillat, fika, bröllop, fotande och härligt latmaskande med vänner och familj!

- Posted using BlogPress from my iPhone