2012-03-23

Inte en lugn stund...




Semester?! Här är det fullt upp mest hela tiden med späckat schema. Efter att ha turnerat runt Goda Hopps-udden, Kapstaden, Robben island, badat lite, cyklat runt i en kåkstad och bestigit Lejonets huvud styrde vi kosan mot Stellenbosch vindistrikt. Idag cyklade vi upp för världens längsta backe innan vi äntligen fick belöningen i form av vinprovning.

Ja, här somnar vi ovaggade varje kväll trots jetlagen, det är ett som är säkert!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-03-16

Semester!!!



Äntligen! Det har varit fullt upp på sistone med packning, städning för våra hyresgäster och jobba undan en massa grejer, men nu är vi strax på väg! Håll i hatten, brorsan, nu kommer vi snart till Kapstaden!!

Jag vet inte hur bra tillgång vi kommer ha till internet för att uppdatera här, så jag skickar med en länk till lite pausmusik...

Posted using BlogPress from my iPhone

2012-03-12

Sommartid




Jag råkade visst gå i ide en dryg vecka... Så kan det gå! Det kom ett möte, en kurs, några filmer, ett optikerbesök, en NBA-match, en after work och en afternoon tea emellan och helt plötsligt var det sommar!
I söndags vaknade vi nämligen upp till sommartid här i USA och det märks direkt. Härligt varmt och soligt här och om inte sommarkänsla så definitivt vårkänsla! 15 grader varmt och pollenkli i näsan. Dessutom fick jag till min förtjusning se ett blommande magnoliaträd idag på lunchrasten. Lyckan är gjord - klart jag måste komma ur idet då!
- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-03-04

Treårsjubileum

Nu har det gått exakt tre år sedan jag satte mig på planet mot New York med två välfyllda resväskor och tio flyttkartonger och en massa pirr i magen. Det känns på många sätt som en evighet sedan och jag lever ett helt annat liv här än jag gjorde i Sverige. Jag har blivit storstadstjej, bara en sån sak! På något konstigt sätt känns aldrig New York så stort som det faktiskt är - här bor fler människor än i hela Sverige - och det känns mer hemma än vad jag någonsin trodde det kunde göra. Även om det alltid finns mer att se, göra och äta i denna stad, så finns det också en vardag med allt vad det innebär. Dessutom - det bästa av allt - innebar flytten att jag äntligen fick bo med Mr M! Treårsjubileum både som New Yorker och som sambo, med andra ord!






2012-03-02

Goda FN-nyheter

Idag fick vi glada nyheterFN-reppen när generalsekreteraren vid en presskonferens annonserade utnämnandet av Jan Eliasson till biträdande generalsekreterare. Det är stort! Han är välkänd i FN-kretsen efter att ha varit såväl FN-ambassadör som den ende svensk som varit ordförande för FN:s generalförsamling. Nu klättrar han nästan lika högt som Dag Hammarskjöld! Sommar-gotlänning dessutom (det kanske inte var avgörande i Ban Ki-moons beslut, men ändå...)!


Happy Friday!