2012-06-29

CSI New York live...

Hej, hej från CSI New York - live-versionen! Imorse hittades tydligen en 23-årig man död i vårt soprum. Jo, du läste rätt - här i vårt hus! Vad som har hänt verkar oklart, enligt en källa hittades han död i soprummet, enligt en annan levde han men dog efter att ha blivit förd till sjukhus. Otrevligt, hur som helst. Mr M fick svara på frågor i den obligatoriska dörrknackningsrundan, i entrén sitter "Police Line Do Not Cross"-tejp och utanför huset står NYPD:s Crime Scene Unit-buss. Nu känns det snart som att Mac Taylor ska dyka upp också... Bäst att låsa alla tre lås på ytterdörren ikväll!

2012-06-28

Anna live i New York





Mycket har hänt sen jag såg Anna Ternheim öppna för Lars Winnerbäck på hans turné hösten 2004. Den blyga tjejen i luvtröja som gömde sig bakom sin gitarr och knappt sa ett knyst mellan sina låtar uppträdde häromkvällen i New York i en helt ny skepnad. Hon framförde låtar från sitt nya album med ett helt annat självförtroende, pratade med publiken, skämtade med sina musiker och kändes väldigt avslappnad på den lilla gemytliga scenen på Lower East side. Den ljuva, klara rösten och den sköna musiken är dock lika bra, nu som då! Rekommenderas!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-06-27

Där Harry mötte Sally



Efter dryga tre år i New York kom vi äntligen iväg till Katz's Delicatessen, vilket är något av en institution här i äpplet. Kanske en av stans äldsta restauranger (anno 1888) och enligt många the place to go om man gillar deli-mackor. Såna där med mycket kött och inga grönsaker alls, ni vet. Kanske inte min favoritmat direkt, men värt ett försök.




Vi beställde en pastramimacka och en vitlökskorvsmacka och slog oss ned ett par bord bort från bordet där Harry och Sally satt i den kanske mest kända scenen i filmen När Harry mötte Sally... Bara en sån sak, det kompenserar ju för att maten inte föll mig på läppen.
- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-06-24

En blöt midsommar

Här kommer en något försenad midsommarhälsning från New York! Här firade vi traditionsenligt midsommar i Battery Park med kransbindning och picknick - i alla fall så länge vädret tillät... Så fort midsommarstången kommit på plats drog nämligen några ilsket svarta moln in över södra Manhattan och snart stod regnet och blixtarna som spön i backen. Det är då det är bra att bo nära! Vi packade ihop vår picknick illa kvickt och sprang hem till lägenheten där vi fortsatte firandet (efter ett välbehövligt klädombyte) med midsommartårta på soffan.

Helgen fortsatte sen med betydligt finare väder och vi firade midsommardagen med strand- och badpremiär på Long beach. En mycket trevlig helg! Hoppas du också haft en glad midsommar!


2012-06-19

Shabby chic?


I helgen tog vi tunnelbanan till Coney Island för att insupa lite havsluft. Coney Island är ett ställe som både fascinerar och ger avsmak på en och samma gång. Längs med den rätt nedgångna strandpromenaden samlas en hel massa märkliga människor - allt från soldyrkarna som lockas av stranden, barnfamiljerna som kommit för nöjesparken till ryssarna som bildat koloni vid Brighton Beach precis bredvid och sen ganska många udda människor som inte säger nej till en salsa på strandpromenaden när ett band spelar upp till dans. Ja, och sen alla vi som kommit dit för att betrakta spektaklet förstås.

Efter att ha gått hela strandpromenaden och ätit den obligatoriska lunchen på Nathan's var det ganska skönt att ta tåget tillbaka till "stan" igen. En trevlig liten utflykt i det härliga sommarvädret - bäst att passa på innan hettan och luftfuktigheten gör entré...





2012-06-17

Storpack





Varför nöja sig med 50 gram jäst när man kan köpa 900 gram? Färsk jäst är ganska svårt att få tag på här och där det finns kostar ett paket över 20 kronor. Till idag! Ett par kompisar tipsade nämligen om att en butik sålde storpack färsk jäst till ok pris, de talade dock inte om riktigt hur stort STORpack... Jaja, nu lär kitchenaiden få gå varm framöver och färskt bröd är ju aldrig fel!

Tips på gott matbröd mottages tacksamt! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-06-16

Sommartecken





Jag ser på kalendern att det är mitten av juni redan, men inte känns det som sommar direkt. Här har det varit regnigt och rätt trist väder (med några få undantag) sen början av maj och det gör väl sitt till förvirringen. Nu verkar det dock ha vänt.

I torsdags vaknade vi upp till sol och blå himmel - äntligen! Samma dag hade vi tur att vinna biljetter till Shakespeare in the parks uppsättning av komedin As you like it i Central Park. Som gotlänning och New Yorker är utomhusteater av en Shakespeare-pjäs ett solklart sommartecken. Så nu är vi på gång här - välkommen härliga sommar!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-06-13

Grafiska favoriter

Jag har spanat på planscherna ovan ett tag för jag tycker de är coola och samtidigt snyggt grafiska. De skulle göra sig bra på en vägg hemma hos oss tror jag. Dessutom är det kul att ha inredning som representerar oss som bor i lägenheten och då passar det ju bra med såväl Manhattan som Los Angeles. Ännu mer komplett skulle det kunna bli nu när det nu finns en liknande poster över Gotland! Samma trio som vi har på våra tidzon-klockor alltså.

Nu behöver jag bara hitta en vägg som är både tom och stor nog att få plats med alla tre (och så var det det där med att övertala maken också..). Fint eller hur?

2012-06-06

Sista resan (igen)

Glad nationaldag på dig! Dagen till ära har jag varit ledig idag, men så mycket till svenskt firande blev det inte även om det kändes lyxigt att vara ledig mitt i veckan. Däremot fick vi se rymdfärjan Enterprise passera Manhattan ännu en gång, denna gång med båt på väg till slutdestinationen Intrepid-museet. Cool! Sen passade vi på att bli intervjuade av en japansk tv-kanal om händelsen också, så kanske är vi kändisar i Japan vid det här laget?! I så fall har jag sagt i japansk tv att jag ska besöka Enterprise på Intrepid, så jag får väl ta och boka in ett besök senare i sommar...

2012-06-05

Sommarpotpurri

Nu när det visst redan har blivit juni, är det hög tid att påbörja semesterplaneringen på allvar! Det är alltid något av ett pussel att få ihop det hela, men det är ju trots allt ett angenämt problem. Bland pusselbitarna i år finns två bröllop, ett besök på Stora Karlsö, förhoppningsvis lite skönt strandhäng, den obligatoriska "Gotlandsbesöks-crepen", utomhuskonsert och kanske även lite allsång. Hur låter det? Det kan nog bli en bra sommarsemester det här! Ska bara boka biljetter också...

2012-06-02

Fira


Gissa vad som väntade på mig i postlådan när jag kom hem från Doha? Inget mindre än mitt nya Green Card! Det var ju verkligen på tiden eftersom mitt gamla gick ut i juli förra året och den tillfälliga förlängningen jag fick går ut nu i juli. Våra extra bevis på att vi är gifta på riktigt föll i god jord, med andra ord, och nu har jag fått ny status på kortet och hela tio års uppehållstillstånd. Det var en lång och omständlig process som nu äntligen är över. Idag firar vi!