2012-10-29

Håll i hatten!




Vår långhelg i Toronto blev något längre än beräknat på grund av "superstormen" Sandy som bestämde sig för att dra in över amerikanska östkusten. Kanske lika bra att vara kvar här ett par dagar? Det må vara kallt och regnigt, men det blåser inte storm (än, kanske bör tilläggas...), vi har el, värme och ingen husarrest.

För att fly regnrusket ute (och i ärlighetens namn för att få bort Mr M från stormrapporterna på tv) ägnade vi eftermiddagen åt att sörpla kannvis med afternoon tea och smaska goda tilltugg. Kunde ha det betydligt värre (och blåsigare)! Vore bara skönt att veta att vi faktiskt kan flyga hemåt på onsdag, tycker kontrollfreaket...





- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-10-26

Oh, Canada




Här firar vi Eid al-Adha idag, vilket betyder ledigt, långhelg och weekendtrip! Nu bär det av till vårt grannland i norr och ett kärt återseende - Toronto. Hej så länge och trevlig helg!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-10-22

Helgbesök




Håhå jaja, här ligger jag på soffan och pustar ut efter en rolig men intensiv helg med Mr Ms bror på besök från Los Angeles! Mycket (kanske fööör mycket) god mat och fika, en lång cykeltur längs med Hudsonfloden i bästa höstvädret, promenader runt om i olika mysiga stadsdelar, bio och livemusik. Ja, ni förstår ju själva - att komma tillbaka och jobba idag var ju rena vilan i jämförelse! Här väntar nu ännu en presidentkandidats-debatt på tvn och kanske en kopp the till den, känns lagom ansträngande för en måndagskväll!



- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-10-17

Högern och valet




Just nu handlar det mesta om det stundande presidentvalet over here. Och har gjort de senaste månaderna ska kanske tilläggas... I den andan var jag och lyssnade på den svenske journalisten och författaren Martin Gelin häromkvällen som i augusti gav ut sin bok om den amerikanska högern. Högintressant!

Med mina värderingar är det så svårt att förstå hur någon över huvud taget kan tänka sig att lägga sin röst på Mitt Romney och den enligt mig ultrakonservativa politik han för. Kanske kan Gelins bok, där han intervjuat republikaner över hela USA, ge lite inblick i hur de tänker? Bara tre veckor kvar nu, innan jag vet om jag ska fly landet...


- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-10-13

Energi




Välkommen efterlängtade helg! Efter en jättetrevlig fredagskväll i sällskap av min gamla Karlstad-kursare och hennes tjejgäng på besök i New York är jag laddad med ny energi - och en fin goodiebag från Sverige!

Förutom räkosttuben, saffranspaketen och bikarbonaten (för att kunna fortsätta göra de bästa helgpannkakorna - du har väl testat??) som jag hade specialbeställt låg det även lite fina babykläder och Mama-tidningar i påsen. Så nu blir det lite soffhäng med en svensk tidning och en god kopp the innan vi ska bli bjudna på lunch i SoHo... Bra start på helgen!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-10-11

Planera mera

Outlook i all ära, men jag gillar fortfarande att planera mitt liv i gammal hederlig pappersform... Det är ju något speciellt att bläddra igenom veckorna och få en bra översikt av vad som hända skall i en liten fin och färgglad bok, eller hur? För säkert femte eller sjätte året i rad har jag därför beställt min alldeles egna, specialanpassade kalender via www.personligalmanacka.se - rekommenderas varmt! 2013 blir ett prickigt år...

Tack snälla faster för att du importerar den till USA för mig! :)

2012-10-09

Toronto +11

Om ett par veckor bär det av till Toronto för en långweekend med Mr M - tjoho! Kul att ha något att se fram emot när höstmörkret börjar ta över, det är tungt att gå ur sängen på morgonen och det känns som att bästa sysselsättningen är att ligga på soffan under en filt... Efter att ha varit utbytesstudent i Toronto en termin 2001 har jag inte varit tillbaka i stan, så det ska bli kul att återse universitetet och området runt campus där jag bodde och hängde mest hela tiden då för elva år sedan, om inte annat för att se om jag känner igen mig! Dessutom är det bara dryga timmen bort med flyg, så det är ju ett perfekt resmål för en tredagarshelg! Laddad!!

2012-10-04

Happy kanelbullsdag!




Det var inga små kanelbullar vi firade kanelbullens dag med idag på jobbet... Rosa pärlsocker för att uppmärksamma bröstcancer dessutom, för att göra två flugor på smällen. Så nu har jag två bullar i ugnen, inte konstigt jag börjar bli lite rund om magen... ;)

- Posted using BlogPress from iPhone

2012-10-01

Rosa oktober




Då är det dags att uppmärksamma brösten lite extra igen! Bara några timmar efter jag frågade mig varför inte rosa bandet slagit så stort over here, möttes jag av en kampanj på Fifth avenue där Estée Lauder delade ut tusentals rosa band till förbipasserande. Så där fick jag både svar på tal och rosa jackprydnad samtidigt - fint så!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Helgens höjdare




Ännu en helg har susat förbi, som alltid alldeles för snabbt. Men med facit i hand hann vi ändå med en hel del - hela två museibesök, ett besök på Smorgasburg, pannkaksfrukost, middag med vänner och så helgens höjdpunkt: konsert med svenska systrarna First Aid Kit. Kul med mer livemusik och de imponerade med sin musikaliska talang, kanske speciellt två tredjedelar in i konserten när något teknikstrul gjorde att klaviaturet lade av och de fick improvisera sig igenom sista delen av konserten. Med den äran! Kan rekommendera att spotifya bandet om du missat dem!

- Posted using BlogPress from my iPhone