2012-12-28

Julen i ett nötskal...




Jag gick visst i ide ett tag... Åtminstone på bloggen. I "verkligheten" har vi firat såväl svensk jul med köttbullar, risgrynsgröt och julmust den 24:e, som amerikansk jul med kalkon och julklappsutdelning den 25:e. Toppa det med lite Hobbit på bio, 70-årsfirande av svärfar, en Cirque du Soleil-föreställning i Hollywood, isskulpturer och besök på Queen Mary. Sen allt det där andra som hör julledighet till förstås, som att ligga på soffan och käka choklad, ta en liten eftermiddagslur, läsa bok framför brasan, kolla basket på tv och klappa på en rund bebismage. Ja, där har ni min jul i ett nötskal. Inte så dumt! Och det bästa av allt? Ledigheten är inte slut än!








- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-12-23

Jullov!!

Det känns inte riktigt som semester när klockan ringer ilsket kl 04.00, men nog är det jullov alltid. Äntligen! Det blev en lång vecka på jobbet men i fredags rodde vi iland bokslutet och nu är det slutjobbat för i år!

Efter att ha tvättat, packat, fixat och donat ägnade jag sista kvällen i New York åt balett! En mycket underhållande sådan med helt manlig ensemble, proffsigt men med glimten i ögat: Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. Mycket tights och håriga bringor under klänningarna...


Nu bär det av västerut mot Los Angeles i arla söndagsmorgonen - på återhörande!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-12-16

Julig vecka

Tystnaden på bloggen betyder att det har varit en allt annat än tyst vecka... Det drar ihop sig till bokslut på jobbet vilket innebär fullt upp på den fronten, men sen gäller det ju att komma i
stämning inför jul också. Det har jag jobbat ordentligt på de senaste dagarna:


I onsdags införskaffades årets gran, lite lagom stor så den får plats i vår lilla lya. Den är toppen, bokstavligt talat - tre toppar har den!


I torsdags fick vi besök av New Yorks sötaste luciatåg på jobbet. Och så lite glögg och pepparkakor till det naturligtvis.


I fredags fick vi årets dos av svenskt julbord på jobbets julfest hemma hos ambassadören. Lax, skinka och köttbullar i stora lass och behovet är tillfredsställt för i år!





Igår kväll var det återigen dags för luciafirande - denna gång New Yorks stämningsfullaste luciatåg i Svenska kyrkans regi.


Och idag har jag tänt tredje ljuset i adventsgrisen och inhandlat några julklappar. Inte så konstigt kanske att jag ligger utslagen på soffan nu...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-12-09

Andra advent




Tomten kom tidigt i år! Tro't eller ej, men den där adventsgrisen jag suktade efter för några veckor sen fanns till salu i den svenska lösgodisbutiken Sockerbit här i New York när vi passerade igår. Så jag slog till direkt så klart - och får passa på att tacka moster och morbror för den tidiga julklappen!


Och som om inte det var nog, så lyckades vi vara först in i butiken med rätt lösenord i deras "adventskalender" på Facebook och gick därifrån med vinsten i form av en ljusstake fylld med kolor!


Ibland ska man ha tur! Nu har vi helt plötsligt två adventsljusstakar att tända - dagens i-landsproblem... :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-12-05

Jul på Wall street




Och så är den uppe igen - den finaste julgranen på Manhattan! I år kom jag också på varför jag gillar den mer än alla de andra - den har bara vita ljus i slingan och har stora härliga kulor i grenarna i flera färger. Inte massa blinkande lampor i all världens färger här inte. Helt ok att det är den som är närmast oss och som jag därför passerar dagligen!

Granen till trots är det ändå lite svårt att komma helt i stämning när termometern visar på 13 plusgrader... Någon i Sverige som vill dela med sig av lite snö? Har hört att det finns en del hos er...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2012-12-01

Adventsfrukost



Här tjuvstartade vi adventsfirandet idag, eftersom Mr M ska åka till Atlanta för jobb redan ikväll. Men vad kännetecknar då en adventsfrukost kan man undra? Ja, i min värld är det ungefär som en vanlig frukost, men man får äta pepparkakor med ost efter mackan och sen mysa med tända ljus förstås! Sen går det bra att lägga till lite På spåret på SVT Play också, även om nya säsongen är svårare än någonsin!

Och en adventsljusstake blev det, efter att ha korkat upp glöggen igår kom inspirationen till slut. Känns helt ok med december!



- Posted using BlogPress from my iPhone