2013-03-30

Glad Påsk!




Glad påsk önskar vi från ett soligt New York idag. Här firar vi med lite svenskt godis i påskägget (tack vare Sockerbit), pannkaksfrukost, bebismys och en babyshower för en kompis.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-03-28

Äventyr i underjorden




Så här trött kan man bli när man varit ute på äventyr... Idag var det dags för Mr M att återvända till verkligheten utanför bebisbubblan, så då passade jag och Jack på att ge oss ut på egen hand.

Vi testade framkomligheten i New Yorks tunnelbanesystem med vagnen och åkte uptown för att hälsa på mitt jobb. Till nervösa mammans lättnad gick det bra att både hitta hissarna och komma på tåget, men det gäller verkligen att planera väl då de flesta stationer inte har hiss. Sen vandrade lilleman från famn till famn på kollegorna i ett par timmar, medan de oohade och aahade sig över den rödblonda kalufsen och de söta små fingrarna... Klart man blir trött efter alla dessa nya intryck!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-03-25

2 veckor


Han är redan två veckor gammal, vår lilla kille. För både honom och oss kretsar livet mest kring att äta och sova just nu, men han har även fått följa med ut på lite ärenden i vagnen och skött sig exemplariskt. Han visar ögonen lite mer för varje dag och då får mamma passa på att ta fram kameran illa kvickt och föreviga underverket!

Han är till och med söt när han skriker...

2013-03-20

Njuta




Är det något jag längtat efter under de senaste nio månaderna så är det krämiga, mögliga dessertostar, salt parmaskinka och ett glas gott vin. Ikväll var det dags - äntligen! Och det var precis lika gott som jag kom ihåg det, om inte ännu lite godare efter uppehållet. Onsdagslyx!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-03-19

Välkommen Jack!




Så kom han då äntligen, vår efterlängtade lilla kille: Jack Anton Lindgren. Vattnet gick en halvtimme innan Mr M landade i New York på väg tillbaka från jobb, och han fick möta mig på sjukhuset där Jack hade lite bråttom att möta världen. Klockan 2.26 den 11 mars föddes han, 3760 gram tung och 51 cm lång och med massor av guldrött hår. Och världens finaste, så klart!

Medan jag blev utskriven från sjukhuset i fredags, så ville läkaren behålla Jack ett par extra dagar för att få upp några värden lite till. Efter att ha flängt fram och tillbaka till sjukhuset de senaste dagarna för att amma och hänga med knyttet så mycket som möjligt så hoppas vi nu på att få ok-stämpeln i rumpan idag eller imorgon för att få visa Jack livet utanför sjukhuset. Can't wait!!









- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-03-06

Nesting



Jag antar att jag är i nesting-fasen nu, de där sista veckorna när hemmet ska ställas iordning för den lilla nya familjemedlemmen. Eftersom energinivån inte är på topp, både framtung och förkyld, försöker jag beta av listan med ett projekt per dag och däremellan klämma in sovmorgnar, soffaslappande och egentid. Idag stod tvätt på schemat - måste säga att det är svårt att tänka sig att snart ha ett litet knytte här hemma som faktiskt passar i de där pluttenuttiga kläderna! Märkligt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-03-05

Baby shower

God mat, smaskig tårta och väldigt trevligt sällskap gjorde lördagens baby shower till en mysig tillställning i goda vänners lag. Chunky fick dessutom fina presenter som hen snart (!!) kommer få användning för. Jag känner ju hela tiden hur stor magen är nu, men när jag ser foton som de nedan på mig själv inser jag att den inte bara är stor, utan helt enorm! 
 
 Ser ut som om jag slukat ett par tårtor själv innan fotot togs...

Jag fick väldigt bra assistans vid paketöppnandet, knappt jag hann med i tempot!


2013-03-03

En oväntad lördagskväll




Efter en hektisk vecka och en trevlig baby shower (återkommer till den senare) planerade jag för en lugn kväll i horisontalläge, men ibland blir det inte som man tänkt sig... Istället fick en kompis med kort varsel två gratisbiljetter till Swedish House Mafias utsålda konsert igår kväll. Efter en hel del hajp kring hur snabbt de sålde ut fyra föreställningar i New York på deras avskedsturné var jag lite nyfiken, även om det kanske inte riktigt är min musikgenre...

Sagt och gjort, efter en tupplur drog jag på mig stödstrumporna, stoppade öronpropparna i fickan och drog till Brooklyn för dansparty deluxe. VIP-entré och toppenplatser nära scenen gjorde väl sitt till, men nog vet SHM hur man ställer till en show som heter duga och får en hel arena att gunga samtidigt! Så helt plötsligt finner jag mig själv mitt i folkhavet med stora magen i vädret dansande till rytmerna med ett stort leende på läpparna och tröttheten är som bortblåst. En väldigt oväntad, men rolig, lördagskväll, som sagt...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-03-01

Avskedsfika




Idag är det sista arbetsdagen för mig på ett bra tag! Efter en intensiv arbetsvecka där jag har varit sjuk, hanterat gamla synder (främst i form av stora pappershögar som borde varit åtgärdade för länge sen) och haft överlämning till min vikarie känner jag mig en aning sliten så här sista dagen. Väskan är full med kladdkakemuffins till mina kollegor och huvudet är fullt med snor och listor över saker jag måste hinna med innan dagen är slut. Nu får Chunky allt ta och vänta ett par veckor innan hen gör entré så jag hinner samla ny kraft!

- Posted using BlogPress from my iPhone