2013-04-29

Sommarlängtan och Gotlandsromantik

 
Även om våren i New York just nu är väldigt härlig, så finns det ändå en liten längtan efter sommaren i bakhuvudet. Och sommar på Gotland i synnerhet, förstås. Den nya kokboken Magisk sommar - mat och härligheter med Hannah och Amanda gör inte längtan mindre. Sommargotlänningarna Hannah Widell och Amanda Schulman bjuder på härligt somriga recept och inbjudande foton från "deras Gotland" som gör mig sugen på mer och boken glider direkt in på min önskelista. Provläs själv här och se vad du tycker!

2013-04-24

Bortskämd...

Snacka om full uppmärksamhet! I över en vecka har Jack blivit gosad med, gungad av, lekt med, bytt på, runtkörd av, tröstad av och busad med av tre till fyra vuxna dygnet runt. Blir inte lätt att leva upp till det helt ensam när mormor och morfar åker tillbaka till Sverige imorgon... Puh! Tur att Mr M kommer tillbaka på söndag kväll!

2013-04-17

Värme!




Här har vi fullt upp med Sverige-besök - och att njuta av det härliga vädret! Det är något speciellt med de där första dagarna av riktig vår, som här nästan gränsar till sommar, när solen värmer så att fräknarna har svårt att hålla sig borta och alla knoppar exploderar i ett neongrönt skimmer. Förra veckan bjöd på ett par såna dagar och idag likaså. Då längtar jag inte till kontoret direkt!!

Och gissa vem som är redo för sol? Mr M har naturligtvis utrustat lilleman med ett par "babiators"-solisar. Något stora än så länge, men coolhetsgraden är ännu större! ;)



- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-04-10

High tech




Jag kommer inte riktigt ihåg första gången jag använde en dator, men det måste ha varit någon gång på högstadiet. Jack å andra sidan skajpar redan flera gånger i veckan, både med pappa på jobb i Florida, mormor och morfar i Sverige och morbror i Sydafrika. Man kan ju bara undra var det ska sluta för generationerna som föds med en iPad på armslängds avstånd... Han startar väl ett twitterkonto innan han fyllt två (eller vad nu nästa stora hajp blir, bloggar lär ju vara helt ute...)!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-04-09

4 veckor!

Tiden går förvånansvärt fort när man ägnar tiden åt att vara mjölkmaskin, blöjbytare, lektant, John Blund-imitatör, barnvagnsförare, tröstare - och däremellan försöker hinna med att ta en dusch, äta, sova och fixa lite ärenden. Även om det känns länge sen vi lämnade sjukhuset (tre veckor sen idag!), så är det svårt att fatta att Jack redan är fyra veckor gammal! Men nog är pyjamasen i storlek "nyfödd" lite tajtare idag än den var när vi lämnade sjukhuset (till vänster)? Den där putande mjölkmagen växer för varje dag och aptiten likaså, så det är nog bara en tidsfråga innan pyjamasen får pensioneras...

2013-04-04

Tacksam

Kan man bli annat än tacksam över turen att ha sjukförsäkring i detta land när räkningen för förlossning och kejsarsnitt landar på den nätta summan $44854?? Och då tillkommer ändå min läkare och narkosläkarens kostnader om dryga $10000. Ja, först blev jag chockad förstås, men sen väldigt, väldigt tacksam. Jacks åtta dagar långa vistelse på barnintensiven landar på närmare $110000. Tack vare sjukförsäkringen så slutar vår nota på den facila summan $100. Helt plötsligt är det lätt att förstå hur folk som står utanför systemet kan hamna på gatan över en natt när de inte kan betala sina sjukvårdskostnader... Sjukt är vad det är!

Men håll med om att det är intressant att få se den faktiska kostnaden för sjukvården. Uppfriskande. Tankeväckande. Galet!

2013-04-02

Resklar




Tror ni Jack kommer gilla sitt passfoto där han är två veckor gammal och har rosaprickig pyjamas på sig när han är fem år...? Ärligt talat tycker jag redan han har förändrat sig, men vi var glada att få till ett ok foto med ögonen öppna. Så idag bär det av till posten för att lämna in knattens första passansökan - den amerikanska. Vi har ju redan bokat flygbiljett till Sverige i juni!! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone