2013-06-30

En god vecka

Juni går mot sitt slut och jag avslutade den med en riktigt god vecka. Brorsan fyllde år och vi firade naturligtvis med smaskig jordgubbstårta. Samma dag firade vi, både födelsedagen och en försenad fars dag, med crêpe-lunch på en av Visbys godaste restauranger om du frågar mig: Crêperie & logi. Och ja, titta där, Mr M gjorde ett litet men efterlängtat gästspel på ön! Innan han flög vidare hanns också med ett besök på Katthammarsviks rökeri för att stilla suget på rökt fisk och rökta räkor. Sen avslutade jag månaden med att äta jordgubbspaj för att fira min egen födelsedag också, men den hann visst inte fastna på bild... En smarrig vecka, helt enkelt. Tur att jag hann med ett par raska promenader mellan måltiderna också!


2013-06-28

Min smak




Jag har spanat på denna affisch från min favoritthe-butik ett tag, eftersom den är helt i min smak. I min värld är det nämligen få drycker som kan konkurrera med ett gott Kränku-the. Idag slog jag äntligen till! Nu gäller det bara att fixa ett kök att sätta upp den i också, eftersom vi ju för tillfället är "mellan lägenheter"...

- Posted using BlogPress from my iPad

2013-06-21

Midsommarpojken




Efter ett par härliga dagar i soliga Stockholm med trevligt kompishäng, god mat och fika, begav vi oss söderut för att fira midsommar i Skåne. Här blev det traditionsenligt sill-lunch, jordgubbar och glass, midsommarstångspyssel och lite grillat i goda vänners lag. Som bonus kunde vi sitta ute i solen och äta! Jacks midsommarkrans är väl i ärlighetens namn inte den finaste jag gjort, men jag tror inte han märkte någon större skillnad...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-06-16

Fars dag






Idag firas fars dag over there. Vi som är over here i Sverige saknar och tänker lite extra på världens bästa pappa idag!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Registrerad




Jack rullar stolt omkring på Gotland i sitt New York-registrerade vrålåk. Och det fungerar faktiskt lika bra off road på gräsmattor och grusvägar som på det stora äpplets trottoarer. Roll on!

- Posted using BlogPress from my iPad

2013-06-11

Tre månader!




Idag fyller Jack ett kvartal! Den lilla spädisen vi lämnade sjukhuset med har utvecklats till en liten bestämd kille med glupande aptit. Han blir akuthungrig och akuttrött och markerar med ett argt skrik till föräldrarna, eller den som råkar vara i närheten, att han inte är nöjd. Nyfikenheten gör att huvudet går fram och tillbaka och frisyren - eller snarare bristen på frisyr på vissa delar av huvudet - blir därefter!


Han kan rulla från mage till rygg, men tro inte att han tänker göra det på beställning för då vägrar han (så pappa har ännu inte fått se det...)! Och napp vid läggdags i all ära, men just nu står snuttande på insidan av handleden högst i kurs, helst i samband med att han håller i ena örat med andra handen...

Inte blir man uttråkad i närheten av Jack, inte!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-06-06

Nationaldag




Som dubbel medborgare får man ju passa på att utnyttja situationen till max... Vi har redan firat två mors dagar till exempel. Idag firade vi den första av två nationaldagar.

I ett kallt Almedalen lyssnade vi till marschmusik, sjöng nationalsången och hörde ett och annat rätt trött tal, precis som svenska nationaldagen brukar firas alltså. När fanbärarna kom in kände jag mig som hemma med svenska, amerikanska och FN-flaggan!


Tyvärr låg Jacks Sverige-body i det försenade bagaget som inte anlände förrän vid läggdags, så han kunde inte representera fullt ut, men jag bjuder på en gammal bild dagen till ära.



Heja Sverige!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Flyttkaos




Fy farao vilka hemska dagar det var innan vi skulle lämna New York!! Vi insåg att vi hade hur mycket grejer som helst när vi började packa och det höll på att aldrig ta slut i lådor och skåp, men efter mycket (och då menar jag MYCKET) om och men fick vi till slut in allt i vårt inhyrda magasin. Det var verkligen på håret! Medan Mr M kämpade på med det lilla pusslet ägnade jag och Jack en hel dag åt att flyttstäda och packa inför Sverigeresan. Det låter kanske som gott om tid, men med en liten knodd som vill käka, bli bytt på och ha uppmärksamhet rent generellt så gick det något långsammare än vanligt...

Det är en grov underdrift att säga att vi stressade innan taxin till flygplatsen anlände. Sista timmen for vi bokstavligt talat runt som vildar i lägenheten och packade det sista, städade det sista, slängde massor av grejer, rafsade ihop resten av grejerna som visade sig bli ytterligare fyra fulla ikea-påsar... När vi till slut pustade ut i taxin var jag så trött och hungrig att jag mådde illa, men insåg samtidigt att vi klarade det trots allt! Jag såg riktigt fram emot att sitta still på ett plan i åtta timmar utan att behöva göra något alls! :)



Dessutom hade jag en riktig guldgosse till sällskap. Han sov gott redan innan vi lyft och vaknade för att äta, sov lite till och var allmänt nöjd och glad hela flygresan. Kan det vara pappas gener tro?

- Posted using BlogPress from my iPhone