2013-09-30

Skenet bedrar...




Här sitter mammas lilla monster och ser så oskyldig och söt ut. Vad som inte syns på fotot är hur han först vägrade somna och sen när han äntligen somnade sov någon timme och sen vaknade femtioelva gånger... Klockan sju slog han sen upp de stora blå och tyckte det var dags att stiga upp! Gääääsp!

Idag längtar jag extra mycket efter att Mr M ska komma hem från jobbet så att
Jack kan hålla oss båda vaknajag kan få en avbytare inatt! All respekt till alla ensamstående föräldrar därute!! Huvaligen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-09-27

Roadtrip

 
Roadtrip! Vi styrde kosan norrut och efter ett par timmar i bilen (med AC...) hamnade vi i lilla Danmark - Solvang. Dannebrogen vajade i vinden och korsvirkeshusen stod som spön i backen, danska hörde jag däremot ingen som pratade... Något turistigt kanske, men ganska mysigt ändå.

 
Om inte annat var det skönt att lämna storstaden ett par dagar och flanera runt i den promenadvänliga danska byn, käka en god lunch på en uteservering och njuta av lite semesterkänsla i all annan ledighet...
 



 
Efter att ha sovit nästan hela vägen i bilen var skrutten utvilad och i högform. Redo för sightseeing! För det mesta är han nöjd med att sitta i vagnen och titta på vad som händer och ganska behändig att resa med just nu.



Den danska maten ger jag inte så mycket för så vi hoppade över de "inhemska" restaurangerna, men lite fika är ju aldrig fel... Och danska konditorier gick det tretton på dussinet i Solvang så det var inga problem att stilla sötsuget.


På kvällen hittade vi en bra och mysig restaurang på hotellet bredvid vårt men matron ville inte riktigt infinna sig när Jack först bestämde sig för att fylla blöjan till bredden (inga detaljer här, men det fanns inget skötbord på restaurangen vilket inte gjorde det roligare) och sen blev akut trött lagom till varmrätten landade på bordet... Efter lite vallning i vagnen på parkeringen utanför somnade han i alla fall och vi kunde njuta av den lite avsvalnade, men ändå väldigt goda middagen och damerna vid bordet bredvid försäkrade oss om att vi inte hade stört deras middag. Klockan åtta var vi tillbaka på hotellrummet och kröp ner i sängen och såg en film, medan Jack snarkade i sin säng strax bredvid. Ett litet prov på det ljuva livet som småbarnsförälder... ;)


Morgonen efter körde vi vidare till Santa Barbara vid kusten. Efter att Mr M klarat teoriprovet och fått kaliforniskt körkort åt vi lunch på piren. Sen försökte vi ta ett familjeporträtt också, men det var lättare sagt än gjort...


Sen bar det av hemåt igen! Jack sov gott i baksätet nästan hela vägen, men sen föreslog visst Mr M en "liten omväg på 15-20 minuter genom bergen med fin utsikt"... Måste jag tillägga att det snarare tog en timme extra att ta sig hem och att jag blev halvt illamående i framsätet av alla kringelikrokar ungefär samtidigt som skrutten vaknade och kom på att han var jättehungrig och ägnade sista halvtimmen åt att yla och gråta krokodiltårar i baksätet? Men annars var det en trevlig liten roadtrip!

2013-09-24

Svenska förskolan




Eftersom Jack har hunnit bli 6 månader+ tyckte vi att det var hög tid att börja skolan! Sagt och gjort, förra måndagen började han i Svenska förskolan i Orange County. I en grupp med ett tiotal andra svenska barn i 0-2-årsåldern kan han röja runt ett par timmar varje måndag, sjunga, dansa, hoppa och leka. Med viss assistans från mamma eller pappa förstås...

Första gången tittade han storögt på alla barnen som sprang omkring som vildar och somnade sen som en klubbad säl i bilen efteråt. Igår tjöt han av skratt och förtjusning när vi hoppade och skuttade till svenska ramsor och sånger. Nyfiket försökte han dessutom flirta lite med en jämngammal tjej som dock verkade lite blyg. Fortsättning följer!


Efter skolan drog vi vidare - det var dags för mig att köra upp för amerikanskt körkort! I 25-gradig värme i Marks gamla Buick -92 utan fungerande AC fick examinatorn nog efter 10 minuter (eller så körde jag så bra, kanske?!) och gav mig godkänt.

Det firade vi med att åka till Ikea och svenskfika lite efteråt, följt av lite shopping till nya lägenheten. Bitarna börjar så smått falla på plats här på västkusten!

Imorgon blir det roadtrip - denna gång i bil med AC - återkommer med en uppdatering från vägarna!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-09-18

Nytt hem






Sådär ja, då har vi skrivit kontrakt på ny lägenhet på övervåningen i huset ovan. Två sovrum, ett vardagsrum, kök och badrum. En balkong åt andra hållet och havsutsikt från vardagsrummet. Nu ska vi bara fixa något att fylla lägenheten med så att den kan förvandlas till vårt alldeles egna hem... Med alla möbler och grejer kvar i magasin i New York blir sparsmakat vår nya stil, vare sig vi vill eller inte! San Clemente, here we come!
- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-09-12

I väntans tider

Här går vi nu i väntans tider och hoppas att det där tunga paketet som är så efterlängtat ska dyka upp i lådan lite före utsatt tid. Vi har nämligen ÄNTLIGEN gjort slag i saken och beställt en juicemaskin deluxe, en sån där som man stoppar ner frukterna och grönsakerna hela i och som gör att de flesta nyttigheter finns kvar i det som kommer ut.

I flera år har den stått på önskelistan, men med ett New York-kök i skokartongs-storlek har det inte riktigt varit läge. Nu räknar vi kallt med att vårt nya kök ska vara aningens större och ha en diskbänk stor nog att rymma vår goding (om inte annat för att alla våra andra köksgrejer är inlåsta i ett magasin...). OM här ska juicas!!



- Posted using BlogPress from my iPad

2013-09-11

Sex månader!

Idag har det gått sex månader och vår lilla kille fyller halvåret! Det är stort! Knyttet som mest sov och åt för några månader sen, kräver nu allt mer uppmärksamhet. Han sover betydligt mindre dagtid, vilket innebär fler intensiva timmar av bus och lek och underhållning. Fullt upp med andra ord!

Vår världsmedborgare hoppar mellan kontinenterna som andra byter blöja...eller nåt. Sant är i alla fall att den senaste månaden innebar många långa resor. Att flyga över Atlanten i trång ekonomiklass utan eget säte var ingenting för skrutten - han gillade desto mer sin fönsterplats med extra benutrymme på väg till Los Angeles... Jag kan förstå honom! När det gäller jetlag brås han på mamma och blir på sin höjd lite extra trött första dagen eller så, sen är det bara att köra på.
 
Torrsim är hans nya grej och benen sprattlar värre än på Michael Phelps i en OS-final i crawl. Om han bara lärde sig hur man tar sig framåt eller bakåt skulle det gå fort som tusan. Kanske bäst han väntar lite till...
Man kanske skulle kunna tro att han inte får någon mat, eftersom han försöker käka upp sina egna tår titt som tätt. I själva verket äter han både mjölk och lite annat smått och gott nu för tiden. Sötpotatis är en stor hit, likaså avokado och vattenmelon.
Att dricka ur pipmugg är för småglin - riktigt glas ska det vara, även om de små knubbiga händerna knappt når runt. Kan själv!

Det kanske inte är några längre stunder han ligger så här still och avslappnad, men när det händer så är det när tv:n är på. Bäst vi passar oss så inte de där stora ögonen blir fyrkantiga!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-09-09

City of cars




Snart har vi varit i vår nya hemstad Los Angeles i en hel vecka. Vi har ägnat tiden åt att vänja oss vid den nya tidszonen och livsstilen, leta lägenhet och busa med skrutten som verkar gilla livet i palmträdens skugga.

Vissa saker är dock svårare att vänja sig vid än andra. Det märks till exempel tydligt att den här staden är byggd för att köra i, inte promenera i. Speciellt inte med barnvagn. På dagens promenad hamnade jag i en återvändsgränd när trottoaren plötsligt upphörde. Kanske var det helt enkelt så få som använde den att det inte var värt att underhålla den? Det var bara att vända och gå samma väg hem igen...

Men även där det finns trottoar att gå på fanns det hinder på vägen. Vildvuxna buskar och träd att ducka under till exempel. Eller brandposter och elstolpar strategiskt placerade mitt i trottoaren så enda vägen runt är via körbanan...

De skumpiga och ojämna trottoarerna fungerar dock utmärkt om syftet med promenaden är att söva Jack!
Los Angeles må ha många fördelar, men promenadvänlighet är inte en av dem. Tur att jag har teoriprov bokat för amerikanskt körkort på måndag!
- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-09-04

Flyttklara!




Nu lyfter vi snart från New York för nya äventyr på västkusten. Om några timmar landar vi i vår nya hemstad Los Angeles!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-09-02

Tillbaka


Sen några dagar är vi tillbaka over here igen. Efter en sommar i Sverige känns New York väldigt hett, klibbigt, överbefolkat och högljutt... Värst vad man kan vänja sig av med saker snabbt! Jack som tidigare sov igenom alla oljud utan att blinka hoppar nu till i vagnen så fort en ambulans kör förbi - och jag likaså! Men annars är det härligt att vara tillbaka!


Vi hänger med goda vänner och passar på att äta god mat som vi saknat. Vimlar runt i stan och fascineras av alla konstiga människor. Hälsar på jobbet för att inhämta det senaste skvallret. Går förbi gamla lägenheten och inser att jag inte saknar att bo där alls, även om området fortfarande lockar. Åker till magasinet och packar om lite bland våra grejer för att skeppa ett par kartonger västerut. Och så svettas vi lite...


Jack som nätt och jämnt växte ur sin liggdel till vagnen i Sverige har nu uppgraderat till sittvagn och ser plötsligt väldigt pluttig ut igen.

Nu ska vi njuta lite mer av att sitta inne i AC:n och samtidigt hålla tummarna för att det åskar ur sig lite där ute, så att vi kanske kan våga oss ut i det stora äpplet även idag. Hej så länge!

- Posted using BlogPress from my iPhone