2013-11-29

Thanksgiving eller så kan man också göra potatismos...




Igår firade vi Thanksgiving här i USA. På klassiskt vis - med familjen, en stor kalkon, tillbehör i form av potatismos, tranbärssås, grönsaker, stuffing och så en massa paj till efterätt. Vårt bidrag till måltiden var potatismos, både vanlig och på sötpotatis. Aldrig har det väl varit lättare att göra potatismos! Vi körde helt enkelt den kokta potatisen genom mixern på vår juicer och blandade sen ihop med mjölk, kryddor och ost - klart! Väldigt nöjd! :)




Efter en väldigt nyttig juicelunch och en långpromenad med Jack i vagnen på det ska jag nu sjunka ner i soffan med lite överbliven paj och en kanna the och njuta av att det är fredag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-11-26

Snart en bulle i ugnen...






Det var snudd på att jag började hoppa jämfota av lycka i mataffären när jag hittade de små kuberna av färsk jäst tidigare idag. På tillfälligt besök inför Thanksgiving och jul säkert, men jag får passa på att baka desto mer nu och stoppa några kuber i frysen för senare... Jag kunde inte med att köpa alla, men nästan. Först ut blir lussebullar!
- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-11-24

Var det nån som sa jul??




Träskor, folkdräkter och luciatåg - idag var det svensk julmarknad i Orange County anordnad av Swea OC. Efter att ha haft kökstjänstgöring i form av potatiskokning, ägghalvstillverkning och köttbullsvärmning i några timmar mötte Mr M och skrutten upp mig. Vi såg luciatåg och köpte jultallrik som vi satt ute i solen och åt, fikade på svenska kakor som Maria Montazami bakat och sålde, drack glögg och kollade marknadsstånden med julpynt. Men nej, julstämningen ville bara inte infinna sig. Jag skyller på den kaliforniska solen och på att det faktiskt bara är november. Om en vecka ska jag göra ett nytt försök, då är det ju faktiskt december och första advent. Vi får se hur det går...


- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-11-22

Laddad!




Äntligen dags för premiär av På spåret igen! Måste dock invänta Mr M som är i Las Vegas och jobbar innan vi kan dra igång årets säsong på SVT Play. Faktiskt ett av få svenska tv-program som jag följer over here. Lite besviken att Jan Guillou sitter i buren dock, mer självgod människa får man leta efter! Hoppas Kristian och Fredrik väger upp - nu åker vi!

- Posted using BlogPress from my iPad

2013-11-21

I min smak!





Chokladkalendrar i all ära, men i min bok är en thekalender definitivt strået vassare. Min favoritbutik när det gäller the - gotländska Kränku - lanserar nu en julkalender med 24 thepåsar, en för varje dag i december. Fatta vad trevligt, mysigt och värmande det hade varit att räkna ned till jul så! Sen skulle man ju kunna haft den där chokladkalendern till förstås...

- Posted using BlogPress from my iPad

2013-11-20

Proud Bird

 
Den där födelsedagslunchen som jag nämnde igår, den ägde rum på restaurangen Proud Bird precis bredvid Los Angeles flygplats LAX. Att äta lunch och att kunna titta på flygplan som landar samtidigt, det är Mr Ms melodi. Dessutom omgiven av flygplanshistoria i form av foton och memorabilia och med gamla flygplan utanför fönstret, det förstår ju vem som helst att det är en flygnörds våta dröm... 

 
Och flygnördar gick det verkligen 13 på dussinet på det här stället! Det var en udda samling gäster som passade på att njuta en sista gång av restaurangen som faktiskt stänger igen för gott inom kort, efter närmare 50 år. Att säga att vi sänkte medelåldern (och medelvikten...) på stället är en underdrift!

 
Jack fick lyssna på flygledartornet i hörlurarna, vilket var spännande. Men bara nästan lika spännande som det var med den vita duken på bordet...som inte var så vit längre när vi var klara med lunchen.


Sen begav vi oss söderut igen för att käka födelsedagstårta, men det har jag ju redan berättat förstås. Vad jag inte berättat är att den faktiskt var rätt smaskig och att det finns lite kvar i kylen... :D


Ibland slås jag av hur stor han ser ut! Kanske är det kostymen, i kombination med håret som för en gångs skull inte står rakt upp, som gör sitt på bilden ovan, men här ser han verkligen inte ut som min lilla bebis längre!

2013-11-19

Födelsedagsfirande




Här har vi firat födelsedag idag. Mr M firar ännu en 30+-födelsedag och Jack vaknade extra tidigt så vi skulle få ut så mycket som möjligt av dagen... Sen blev det paketöppning i sängen, födelsedagsfrukost, födelsedags-spellista på Spotify, lunch på en restaurang som Mark valt (kan visa mer av det imorrn när jag hunnit redigera lite foton...flygtema så klart!), take away-sushimiddag med John och sen chokladtårta och lite bubblor till det. På det hela taget en toppendag, även om jag nu är supermätt....

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-11-13

Juicy!




Sent omsider anlände vår efterlängtade juicemaskin och nu juicar vi på för fullt här hemma. Vi testar det mesta i frukt- och grönsakslådan i kylen och hittills har allt blivit riktigt gott! Men ja, färgen kan bli lite konstig...


Ju mer (ekologiska!) grönsaker desto nyttigare juice förstås och faktum är att äpple, citron och/eller ingefära kan lyfta den allra nyttigaste juicen till smakhimlen.

Resultatet? Smaskig lunchjuice! För är det något som är tråkigt när man inte jobbar så är det att hitta på frukost, lunch OCH middag varje dag. Nu blir det ofta juice med en äggmacka eller en "hälsomuffins" till lunch istället. Snabbt fixat och väldigt gott!


Och förresten - juicemaskinen kan även mixa babypuréer, så ni fattar ju att den går varm!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2013-11-11

Åtta månader


Åtta månader! Jag och Mr M tittar på varandra nästan varje dag och undrar vad vi egentligen gör med all tid, dagarna bara försvinner på något sätt... Efter frukost hinner vi bara busa lite och kanske ge Jack ett bad och sen är det dags för tupplur, följt av lunch. Dags att uträtta några ärenden, kanske ta en promenad, sen är det tupplur nummer två. Innan middagen hinner vi kanske ta en tur till gungorna, sen är det pyjamasdags, nattslurk och nattinatti. Det kallas visst rutiner!? Hur som helst involverar det oftast tre måltider, två tupplurar och en hel del lek och bus. 


Denna månad har vi jobbat hårt på att få till Jacks nattsömn (vilket ju även har mycket att göra med vår sömn...) och på bara någon vecka lärde han sig faktiskt att sova hela natten utan att käka, vilket uppskattas av alla inblandade! Nu somnar han för det mesta utan protester och sover sen runt tolv timmar i sin egen säng - jippie! 

Under loppet av en vecka lärde sig skrutten att sitta själv, plocka upp mat med tummen och pekfingret och stoppa i munnen och att klappa händerna. Däremot visar han fortfarande inga tecken på att vilja krypa... Istället vill han gå och springa mest hela tiden och vi följer snällt med som stöd så klart, krokiga ryggar och stela nackar till trots. Vem kan motstå det här busfröet, liksom?

Inte jag! :)

2013-11-05

November




November redan - herre jistanes vad tiden går fort! November, tillsammans med februari, är nog de värsta månaderna i Sverige. Mörkt, kallt och ruggigt och lite av en transportsträcka till advents-och julmys respektive våren.

Här i Kalifornien däremot måste jag säga att jag helt glömmer bort att det är höst... Palmerna får aldrig höstfärger på bladen. Solen skiner så gott som varje dag från en blå himmel. Och så havet! Åh, vad det är härligt att kunna vara nära havet varje dag!


Från vår lägenhet ser vi havet och det tar mindre än tio minuter att gå ner till stranden. Öbon i mig jublar när jag kan insupa havsluft på dagliga promenader längs med stranden. Det är någonting med horisonten och vågskvalpet som är så rogivande.


Och helt plötsligt är det lätt att glömma bort att det är november, även om det officiellt är vintertid sen i söndags. Me like!


- Posted using BlogPress from my iPhone