2014-10-11

Höst i SoCal

Höst i södra Kalifornien? Ungefär som vilken annan tid på året som helst i södra Kalifornien... Sol, sol, sol och värme... Måste jag säga att jag saknar hösten?!? Jag skulle ge mycket för lite regn och rusk nu istället för ännu en svettig dag, men nu är det bara att ta seden dit man kommer och gilla läget. Och för att få lite höstfärger - palmer byter som bekant inte färg - så begav vi oss till en "pumpkin patch" häromdagen och jag fick faktiskt liiite höst- och Halloweenkänsla där. De hade byggt upp jättefina miljöer och så fanns det förstås hundratals pumpor också.

Och ett tåg fanns det med, till Jacks stora glädje. Det var spännande att titta på och ännu mer spännande att åka med... Sen testade Jack att rida...


...innan vi tog en tur i spökhuset...

 ...och lyckades sen med konsten att inte gå vilse i höbals-labyrinten.


Det blir svårare och svårare att få till foton där Jack faktiskt sitter still OCH tittar in i kameran. Antagligen för mycket myror i brallorna... Men vi lyckades hyfsat ett par gånger i alla fall!


 En väldigt trevlig dagsutflykt!

2014-10-02

Alaska

Jag tog en paus... Den där envisa förkylningen jag pratade om senast, och som jag började känna lite smått i kroppen redan i Alaska, vägrar överge mig så jag skyller på den. Men ett löfte är ett löfte, så har jag lovat Alaska-bilder från vår semester så ska jag bjuda på det, även om det redan är några veckor sen vi kom hem... Så voilà: här kommer en bildkavalkad från några härliga dagar i Alaska!

Närkontakt! Vi fick se många vilda djur men tack och lov bara när det var stängsel emellan. Vi besökte Alaska Wildlife Conservation Center där de tar hand om skadade djur eller djurungar som övergivits av sina föräldrar. Där fanns de älgar...

...och bisonoxar i härlig miljö.

De ser ju väldig mjuka och goa ut, men jag skulle inte vilja möta en bison i det vilda!

Sen fanns det björnar med förstås, både bruna, svarta och grizzlybjörnar.



Vi testade lokala specialiteter och förutom en massa god lax så åt vi bland annat denna brödbulle som verkade vara väldigt poppis på ett kafé vi besökte... Men njae, tacka vet jag svenska kanelbullar! ;)


Jack hittade en ny kompis...


Vi tillbringade en dag till sjöss på en fjord- och glaciärkryssning. Vädret var fint lagom till vi skulle gå på båten då det började dugga lite, men dagen bjöd ändå på många fina vyer och vilda djur.





Här är vi rejält påklädda och redo för dagens äventyr.

En utter låg och flöt i vågorna och vinkade glatt till publiken...

...några sälar låg och vilade sig på en klippa...

...och en liten björn tyckte inte alls om att vara påbylsad massa kläder och uttvingad på däck i en bärsele...
Vi passerade en massa glaciärer och häftiga klippformationer i fjordarna som var turkosblå från smältvatten.


Ibland är ögonlocken tyngre än vad magen är tom... Jack somnade medan maten värmdes upp i mikron!



Valarna var dessvärre inte på sitt mest sociala humör, men de visade sig några gånger i all hast. Det var knappt jag hann med med kameran.



 Sen lade båten till alldeles nära en jättestor glaciär. Mäktigt!

Vi hann också med ett besök på Seward Sealife Center där Jack - och vi andra - kunde få se många djur på nära håll.

Ännu en glaciär vi passerade, men landvägen.

Sista dygnet tillbringade vi i Cooper´s Landing på ett mysigt hotell mitt ute i skogen. Sååå lugnt och fridfullt!


Vid den här brasan kan en sitta och läsa lite med en kopp varm choklad och titta ut på regnet... Rekommenderas!

Nu när jag är tillbaka i Kalifornien och VÄRMEN här saknar jag verkligen höstrusket och den friska härliga luften Alaska bjöd på. När vi kom från New York tyckte jag att Orange County var lugnet självt... I jämförelse är i så fall Alaska ödsligt, orört och rofyllt. Och på fyra dagar hinner en naturligtvis inte se mer än liten liten del av denna enorma delstat, men nog gav det mersmak!