2014-12-15

Lucia-premiär!

Igår var det dags för Jacks luciatågspremiär i samband med Svenska skolan i Orange Countys julavslutning. Bilderna talar för sig själva tycker jag - hur gulligt får det bli egentligen?!? Ett myller av lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar i olika storlekar intog golvet, inför stolta föräldrar. Jack - världens sötaste pepparkaksgubbe! - stod förvånansvärt stilla längst fram under de tre första sångerna, sög på tummen och slängde undrande blickar på spektaklet som pågick runt omkring, för att sen bestämt avvika från golvet precis innan ”Tre pepparkaksgubbar”...


Samtidigt som de äldre eleverna faktiskt lyckades med konsten att både stå still och sjunga var det annars full action på golvet. En tärna kramade en tomte till de båda föll omkull, en annan tärna grät och kramade sin nalle hårt, en liten tomtenisse flydde krypande från golvet, en pepparkaksgubbe försökte ihärdigt vända mössan ut och in och en lucia gjorde en rejäl närstudie av sitt elektriska ljus... Underhållning på hög nivå alltså!

 Sen blev det lite dans runt julgranen...

...och ännu ett besök av tomten. Denna gång utan alltför sura miner, tomten fick till och med en high five! Det tar sig!

2014-12-08

Jobbar på julstämningen

Nu börjar den infinna sig, julstämningen. Förutom att vi myser järnet här hemma varje kväll efter mörkrets inbrott med adventsbelysningen, så har vi varit på San Clementes officiella julgranständning. Den jättefula granen(?) ser något bättre med lyset tänt, tack och lov.





Och stan (läs barnfamiljerna...) gick man ur huse för att träffa tomten efteråt. Efter att ha köat i en halvtimme var Jack både trött och hungrig och att då behöva sitta i knäet på en okänd skäggig gubbe var inte dagens höjdpunkt, om vi säger så...


Igår drog vi norrut för att besöka Swea Los Angeles julmarknad. Här fanns allt från ärtsoppa och räkmackor till lakrits, träskor och klassiskt hantverk.


Och så ett finstämt luciatåg också! Jag fick allt lite gåshud.


I häftig lokal dessutom!


Se där! Tomten fick en andra chans! Underläppen började dock darra när han fick syn på den rödklädda farbrorn men om mamma och pappa var med var det nästan ok... :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

2014-12-01

Äntligen advent




Så blev det äntligen första advent! Vi fuskade lite och adventspysslade redan i fredags, men jag skyller på Mr M som skulle åka och jobba i lördags... Såklart han skulle få vara med och adventsmysa!


Jack är helt fascinerad av alla ljus, framför allt våra två adventsstjärnor. Det ska bli spännande att se vad han tycker om julgranen sen (och ännu mer spännande att se om den får stå kvar...). Men det får allt vänta ett par veckor, för vi har våra strikta pyntarregler att följa. Ljusslingor, stjärnor, adventsgrisen och julmusiken får komma fram till första advent, men allt annat juligt måste vänta till 13 december.


Och än så länge räcker det här finfint för att komma i stämning. Nedräkningen har börjat!

- Posted using BlogPress from my iPhone