2010-09-27

Lokala specialiteter

Vi hoppade över hamstern på menyn, men testade några andra peruvianska specialiteter under semesterveckan. Fiskrätten Ceviche kvalar nog in på förstaplatsen tätt följt av Pisco Sour. Alpacka gillade vi inte särskilt mycket och Inca kolan var ungefär lika sliskig som den ser ut...


Ceviche - rå fisk marinerad i citron och chili. Här serverad med majskärnor och bananchips. Något för oss som gillar sushi...

Pisco Sour - peruviansk vindruvskonjak mixat med citron och äggvita. Inte helt fel...

Quinoa var dessutom väldigt vanligt på menyerna. Vad sägs till exempel om ugnsbakad fisk med quinoatäcke, quinoa- och ostgratäng, quinoasoppa, quinoapudding eller quinoaflingor på yoghurten? Med tanke på att inka-indianderna odlade quinoa redan på 1400-talet är det kanske inte så konstigt att kreativiteten i recepten har kommit lite längre än i västvärlden där jag nog inte har sett eller ätit det i något annat sammanhang än som ersättning för ris...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blev riktigt sugen på den drinken nu såhär efter lunch!:)/h