Ojoj, vad tiden springer iväg! Ena dagen ska det firas Thanksgiving med massor av kalkon och paj, bara några dagar senare är det advent. Efter några härligt, soliga dagar med sommarvärme i Kalifornien kom jag av mig lite med julkänslorna, men nu är jag på banan igen. Adventsstjärnan är upphängd, adventsljusstaken fylld med mossa och idag korkade jag upp glöggen (importerad Blossa 11 med kaffesmak...har inte bestämt mig vad jag tycker ännu...) och testade mina nybakade saffransbiscottis. Nu luktar det till och med jul här inne!
2011-11-29
2011-11-23
På resande fot
2011-11-20
Dött var det här - Death Valley
Efter två dagar i hysteriska Las Vegas var det en lisa för själen att styra hyrbilen rakt ut i öknen och vila ögonen på dessa oändliga vidder istället. Man förstår ganska snabbt varifrån nationalparken har fått sitt namn... Här regnar det i snitt 60 mm per år, så det är ju inte så konstigt att det är dött när temperaturen ofta är närmare 50 grader på sommaren. Badwater Basin är beläget 85 meter under havsnivån och är USA:s lägsta punkt - men istället för vatten är dalen full av salt (ja, det är alltså inte snö...).
Vis av erfarenheten kan jag också tipsa om att nästa gång du är i öknen och ska posa för ett foto, sätt dig då inte mitt i en torr buske...risken finns att du har halva busken med dig hem i byxorna...
Vis av erfarenheten kan jag också tipsa om att nästa gång du är i öknen och ska posa för ett foto, sätt dig då inte mitt i en torr buske...risken finns att du har halva busken med dig hem i byxorna...
2011-11-17
Mr Ms nya leksak...
Efter vårt norska besök förra veckan fick vi varsin "tack för bäddsoffelånet-present" - jag fick en ny hårtork (vilket jag verkligen behövde och jag tror våra gäster noterade detta när den gång efter annan slutade blåsa...) och Mr M fick en brännare och fyra dessertskålar! Hårtorken är invigd för länge sen, men igår var det äntligen läge att testa brännaren då vi passade på att för-fira Mr Ms födelsedag med lite crème brulée. Ännu en dessert jag inte testat att göra förut, men som visade sig vara rätt enkel egentligen - om man har rätt verktyg förstås... Det klart att man kan sätta på grillen i ugnen, men det är ju bränningen som är grejen!
Kanske något att testa denna helg? Trevlig bränning!
(Av någon anledning har Arla bara receptet med chokladbrulée på webben, men det är exakt samma som det vi gjorde om du tar bort kakaon. Å andra sidan låter det ju väldigt gott med choklad, får nog testa det nästa gång det ska brännas...)
Kanske något att testa denna helg? Trevlig bränning!
(Av någon anledning har Arla bara receptet med chokladbrulée på webben, men det är exakt samma som det vi gjorde om du tar bort kakaon. Å andra sidan låter det ju väldigt gott med choklad, får nog testa det nästa gång det ska brännas...)
2011-11-15
Jorden runt på 2 dagar
En helg i Las Vegas är ungefär vad jag klarar av. Allt är så extremt, galet och over the top att det blir lite för mycket av det goda annars. Lagom slutar existera och hämningarna lämnas för det mesta hemma - här handlar det om att äta, dricka och spela lite för mycket, för de flesta. Dessutom kan man resa jorden runt på en och samma gata utan att behöva stämpla passet, bara en sån sak! Efter två dagars galenskap var det rätt skönt att styra kosan mot den döda dalen - Las Vegas raka motsats!
Här kände vi oss som hemma - New York, New York
Sen bar det av till Italien - såväl Venedig som Rom
Paris - mitt favoritcasino
Sen bar det av till Italien - såväl Venedig som Rom
Lite extrem Vegas-mat: Chicken and waffels (med inbakat bacon...)
2011-11-12
Hello Sin City!
2011-11-10
Under construction
I måndags besökte vi World Trade Center Memorial - minnesplatsen för de som omkom den 11 september 2001 och som öppnade på dagen tio år senare. Efter att ha gått i kringelikrokar runt halva byggarbetsplatsen, visat biljetten ungefär fem gånger och gått igenom metalldetektor à la flygplats kom vi så in till minnesplatsen med två stora vattendammar som markerar var de två tvillingtornen stod. Det var en väldigt lugn och värdig plats, där vattenfallen strilade, höstlöven rasslade och solen sken - ja, det var egentligen först när jag lyfte blicken som jag insåg att jag faktiskt befann mig mitt i bygget av ett nytt World Trade Center...
2011-11-09
Att vänta på nåt gott
Jag gjorde tiramisu för första gången någonsin för några veckor sedan och undrade genast varför jag hade väntat i över trettio år. Det är ju väldigt enkelt och snabbt att göra - och så gott att jag inte hann fånga resultatet på bild innan det var uppätet...
Efter det lovade jag mig själv att inte vänta lika länge till nästa gång. Sagt och gjort - igår slog jag och min nya kompis kitchenaid till igen och jag hann knäppa en bild dessutom. Varför inte testa själv till helgen?
Gottgottigottgott!
- Posted using BlogPress from my iPhone
2011-11-06
En bra början
- Posted using BlogPress from my iPhone
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)