2011-09-18

Att äta ihjäl en söndags-eftermiddag


Det härliga med en stad som New York är att man kan gå ut en eftermiddag, helt utan plan, och improvisera fram en väldigt härlig dag.

Till exempel kan man gå norrut och hamna i kinastan och komma på att vi visst läst något om god glass på "Chinatown icecream factory" och gå förbi och prova en kula. Därefter snabbt ta sig förbi en massa galna italienare som firar "the feast of saint gennaro" och upptäcka att det bara är några kvarter bort till de godaste mexikanska majskolvarna.

Sen var det ju det där svenska kaféet "Konditori" som hade öppnat, men som jag aldrig har haft vägarna förbi ännu. Över en kopp the utanför fiket i solen kom jag på att det var en film jag ville se, Sarah's key, och den visade sig starta på en bio tio kvarter bort om en halvtimme. På vägen passerade vi "Pommes Frites" och tänkte att det är ju bäst att köpa något att äta så att vi inte blir hungriga under filmen. Det blev vi inte, men på promenaden hem blev vi faktiskt lite sugna på middag och köpte med oss sushi hem.

Det blev något av en salig blandning på menyn idag, men är det ett som är säkert så är det att man inte behöver gå hungrig i New York!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: