2010-05-23

Importering

Söndagen började med en frukost bestående av lingongrova-bröd, prästost och munkthe - allt tack vare min lilla import business i början på veckan... Fortsatte sedan med att baka bröd på färsk jäst - även denna importerad från Sverige. (eller heter det exporterad från Sverige och importerad till Usa, förresten??) Oj, vad det jäste! Den observante lägger kanske märke till att även thekannan, koppen, glaset och tallriksunderlägget är svenskt... För att inte nämna alla Ikea-möblerna. Kan det vara New Yorks svenskaste hem??

Nu blir det lite mer lägenhetsfix - tavlor, spegel, krokar ska upp på väggarna och med lite tur kan vi senare åka och hämta en begagnad byrå som passar ihop med vår säng. Ekfanéret från Ikea har nämligen utgått ur sortimentet fick vi reda på i veckan, men den amerikanska Blocket-varianten Craigslist kan förhoppningsvis lösa det problemet (effektiv men ack så ful webbsida).

Observera den fina bakduken - tillverkad på
syslöjden någon gång under förra seklet...

1 kommentar:

elis sa...

Fin bakduk och bröden ser jättegoda ut. Att tallriksunderkägget kulle vara svenskt hade jag inte gissat - står ju t.o.m. Broadway på det...