2013-09-27

Roadtrip

 
Roadtrip! Vi styrde kosan norrut och efter ett par timmar i bilen (med AC...) hamnade vi i lilla Danmark - Solvang. Dannebrogen vajade i vinden och korsvirkeshusen stod som spön i backen, danska hörde jag däremot ingen som pratade... Något turistigt kanske, men ganska mysigt ändå.

 
Om inte annat var det skönt att lämna storstaden ett par dagar och flanera runt i den promenadvänliga danska byn, käka en god lunch på en uteservering och njuta av lite semesterkänsla i all annan ledighet...
 



 
Efter att ha sovit nästan hela vägen i bilen var skrutten utvilad och i högform. Redo för sightseeing! För det mesta är han nöjd med att sitta i vagnen och titta på vad som händer och ganska behändig att resa med just nu.



Den danska maten ger jag inte så mycket för så vi hoppade över de "inhemska" restaurangerna, men lite fika är ju aldrig fel... Och danska konditorier gick det tretton på dussinet i Solvang så det var inga problem att stilla sötsuget.


På kvällen hittade vi en bra och mysig restaurang på hotellet bredvid vårt men matron ville inte riktigt infinna sig när Jack först bestämde sig för att fylla blöjan till bredden (inga detaljer här, men det fanns inget skötbord på restaurangen vilket inte gjorde det roligare) och sen blev akut trött lagom till varmrätten landade på bordet... Efter lite vallning i vagnen på parkeringen utanför somnade han i alla fall och vi kunde njuta av den lite avsvalnade, men ändå väldigt goda middagen och damerna vid bordet bredvid försäkrade oss om att vi inte hade stört deras middag. Klockan åtta var vi tillbaka på hotellrummet och kröp ner i sängen och såg en film, medan Jack snarkade i sin säng strax bredvid. Ett litet prov på det ljuva livet som småbarnsförälder... ;)


Morgonen efter körde vi vidare till Santa Barbara vid kusten. Efter att Mr M klarat teoriprovet och fått kaliforniskt körkort åt vi lunch på piren. Sen försökte vi ta ett familjeporträtt också, men det var lättare sagt än gjort...


Sen bar det av hemåt igen! Jack sov gott i baksätet nästan hela vägen, men sen föreslog visst Mr M en "liten omväg på 15-20 minuter genom bergen med fin utsikt"... Måste jag tillägga att det snarare tog en timme extra att ta sig hem och att jag blev halvt illamående i framsätet av alla kringelikrokar ungefär samtidigt som skrutten vaknade och kom på att han var jättehungrig och ägnade sista halvtimmen åt att yla och gråta krokodiltårar i baksätet? Men annars var det en trevlig liten roadtrip!

Inga kommentarer: