2013-09-24

Svenska förskolan




Eftersom Jack har hunnit bli 6 månader+ tyckte vi att det var hög tid att börja skolan! Sagt och gjort, förra måndagen började han i Svenska förskolan i Orange County. I en grupp med ett tiotal andra svenska barn i 0-2-årsåldern kan han röja runt ett par timmar varje måndag, sjunga, dansa, hoppa och leka. Med viss assistans från mamma eller pappa förstås...

Första gången tittade han storögt på alla barnen som sprang omkring som vildar och somnade sen som en klubbad säl i bilen efteråt. Igår tjöt han av skratt och förtjusning när vi hoppade och skuttade till svenska ramsor och sånger. Nyfiket försökte han dessutom flirta lite med en jämngammal tjej som dock verkade lite blyg. Fortsättning följer!


Efter skolan drog vi vidare - det var dags för mig att köra upp för amerikanskt körkort! I 25-gradig värme i Marks gamla Buick -92 utan fungerande AC fick examinatorn nog efter 10 minuter (eller så körde jag så bra, kanske?!) och gav mig godkänt.

Det firade vi med att åka till Ikea och svenskfika lite efteråt, följt av lite shopping till nya lägenheten. Bitarna börjar så smått falla på plats här på västkusten!

Imorgon blir det roadtrip - denna gång i bil med AC - återkommer med en uppdatering från vägarna!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: