2013-12-11

Jack nio månader




Här är vårt lilla busfrö som på niomånadersdagen vägde in på 8,8 kilon och mätte 70 cm i strumplästen hos doktorn. Han har fortfarande inte riktigt fattat poängen med att krypa, utan rullar och rör sig i cirklar istället och blir väldigt frustrerad när han kastat leksakerna utom räckhåll. Men det skulle inte förvåna mig om han fattar det där med att lyfta magen från golvet så fort julgranen kommit på plats...

Nya favoritleksaken sen några dagar är hårborsten som är väldigt god - och skön att gnugga mot käken! Jag tror nog att de där små risgrynen tittar fram snart.



Efter mycket stånk och stön lyckades han på egen hand dra sig upp till stående häromdagen. Med lite hjälp tar han sig dock mer än gärna runt runt i lägenheten, hållandes mamma och pappa i handen eller klängandes på en möbel i lagom höjd.


Det bästa sättet att underhålla Jack tillräckligt länge för att hinna laga middag eller kanske ta en snabb dusch, är att ge honom tillgång till hela leksakslådan. Då sitter han stilla och plockar fascinerat fram leksak efter leksak, smakar lite, skakar lite och slänger iväg den lite nonchalant. När han tröttnat är det bara att plocka tillbaka allt i lådan och börja om igen... Men det gäller att se upp - helt plötsligt kan man befinna sig i leksakslådan!



Och titta här! Efter att ha stått i kö med de andra barnen fick denna jul-rookie sitta i tomtens knä till slut! Storögt betraktade han den mystiska mannen med det stora skägget, men sa inte ett pip!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: