2013-12-01

Jack skriver till tomten...

Igår var det julskyltning i San Clemente och folk gick verkligen man ur huse för att lyssna på körer som sjöng julmusik, dricka varm choklad, börja julshoppingen och, förstås, hälsa på tomten. Dessvärre satt tomten instängd i stadshuset och utanför ringlade sig kön med barn hur lång som helst, så Jack får allt vänta lite till med att träffa tomten. Men OM han hade fått sitta i tomtens knä, så är det här nog det han hade viskat i tomtens öra att han önskar sig till jul... ;)

Det lär nog inte dröja så länge innan Jack börjar knata omkring, men lite hjälp och stöd på vägen i form av en Brio gåvagn vore nog inte fel. Dessutom kan det vara bra att ha ett par sköna pjucks på fötterna, och vad passar då bättre än ett par skor som gör gott för fler än den som bär dem? Tom´s skänker nämligen ett par skor till behövande barn för varje par som säljs! Sånt gillar vi!


Aptiten är det inget fel på, men av någon anledning hamnar en del av måltiden alltid på kläderna... Några fina, större hakklappar skulle kunna göra susen. Sen är det nog snart dags att börja testa att äta själv också, även om mamma och pappa är lite oroliga för vad som kommer att hända med mattan... Kross-säkra tallrikar och greppvänliga bestick kan nog hjälpa till!

Det är svårt att tro, men snart är det dags för födelsedagsfirande - Jacks första! Det vore väldigt fint att ha ett litet födelsedagståg ringlande på bordet på kalaset.
Klassiska leksaker som håller stilen år efter år trots busiga barn? Ja, tack!

Likaså sagoböcker som både små och stora kan njuta av! Bokhyllan kan aldrig bli för full, tycker jag!

Än så länge har Jack inte doppat mer än tårna i det stora blå, men det är nog bara en tidsfråga innan det är dags. Hans skandinaviskt ljusa hud i kombination med Kaliforniens soliga klimat skulle lätt kunna bli rosaröd utan en skyddande UV-dräkt, så det får bli sista önskemålet till Nordpolen.

Så där, tomten, nu gjorde vi det lätt för dig va?

2 kommentarer:

Jenny A sa...

Ville bara tipsa om de "haklappar" förkläden vi hade till barnen när de började äta själva. Finns på Ikea http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70179754/
Sen en plastskiva under stolen så det är lätt att torka av, finns också på Ikea, sån man kan ha på golvet och köra kontorsstol på.
Lycka till!
Kram

Johanna Lindgren sa...

Tack för tipsen! Vi har ju ett sånt där förkläde/hakklapp som Jack fått ärva av er, kanske dags att plocka fram det snart... En plastskiva under stolen har vi redan, köpte nästan direkt när vi flyttade in - dessvärre har vi en heltäckningsmatta att skydda! :)