2010-04-29

Landat


I väntan på hissen är det lika bra att passa på att vila benen!
Trötta, hungriga och regnblöta flyttare...

Jo, jag lever fortfarande, men det är ta mig tusan asjobbigt att flytta! Inte nog med att allt ska packas ned och monteras isär, sen ska det förflyttas också, packas upp och monteras ihop igen. Sedan i måndags kväll är vi i alla fall på plats i nya lyan med gatuadress Wall street, efter en ganska smidig flytt trots allt. Värken i armar, lår och fingrar efter alla lyft har gett med sig, men ett och annat blåmärke har jag fortfarande kvar efter att ha brottats med otympliga bäddsoffor och tunga lådor...

Idag lämnade jag igen nycklarna till gamla lägenheten så nu blir det fullt fokus på att komma i ordning. Vi har testat soffan i alla möjliga och omöjliga placeringar men igår kväll hittade vi äntligen rätt och kunde därefter placera ut resten av möblemanget i vårt lägenhetspussel. Men ikväll orkade jag bara inte packa upp något mer utan hamnade i soffan - och där är jag fortfarande kvar! Nu önskar jag bara att vi hade något mer än myrornas krig på tv:n... men det får nog bli nattinatti istället!

Sneak peak...

2010-04-25

Move it!

Så gott som färdigpackade inför morgondagen rundade vi av kvällen med lite Wii. Och kanske var det tur att vi hade det mesta nedpackat i kartonger utom räckhåll från tv:n när bröderna Lindgren utmanade varandra... Hög underhållningsfaktor att sitta bredvid och se på!

"I am not a wii-person", sa storebror igår. Yeah right. Helt plötsligt hade den kvällströtte vaknat till liv och svängde på de lurviga så det stod härliga till!

2010-04-24

Dim sum

Jag är inget stort fan av kinamat, men det är ändå kul att testa något nytt. Idag var första gången vi testade dim sum i Kina-stan. Kinesiska damer i pappershattar à la varmkorvgubbe går fram och tillbaka i restaurangen med vagnar med olika slags små rätter (men inte som "fyra små rätter" i Sverige)... Du tar vad du vill ha och de stämplar ditt kort. Sen äter du! Innan du ens hunnit tugga ur din första dumplingtugga kommer en ny dam med en ny vagn med ny mat... Och så fortsätter det så länge du önskar. Lite väl mycket deg i dumplingarna för mina smaklökar, men ganska gott ändå. Jag kan dock rekommendera att ta med en erfaren dim sum-guide som kan visa vägen mellan alla degknyten i olika beiga nyanser...


Bara att hugga in!

Bröder

Det börjar närma sig flytt och vi har kallat in förstärkning ända från Kalifornien - storebror. När solen skiner är det ganska tråkigt att packa kartonger så vi spenderade dagen i Central Park istället. Väderprognosen lovar regn imorgon - låt oss hoppas det stämmer!
Flyttstatus:
2 dagar kvar
3 kartonger packade...

2010-04-19

Moder Jord

Är det någon mer än jag som har tänkt tanken den senaste veckan att Moder Jord kanske försöker säga oss något? De senaste månaderna har alla nyhetsmedier fyllts med historier om jordbävningar, tsunamis, vulkanutbrott och andra naturkatastrofer där vi människor gång på gång påminns om vad lite vi har att sätta emot. Är det verkligen bara en slump eller försöker jorden säga till att den har fått nog?

Vulkanutbrottet på Island har stoppat flygtrafik och strandsatt miljontals människor världen över, ändå kan jag inte låta bli att tänka på att följden blir att under några dagar minskar utsläppen från flygtrafiken väsentligt. Det sägs också att askan i luften reflekterar solljuset så att temperaturen kan bli lägre det närmaste året - vilket väl i teorin borde kunna motverka den globala uppvärmningen något? Med andra ord kanske vulkanutbrottet faktiskt kan hjälpa oss att minska vårt fotavtryck på Moder Jord lite, lite grann?

Kanske är jag ute och cyklar med mina filosofiska kvällsfunderingar, eller ligger det något i det?? Jag får sova på saken!

2010-04-18

Lugnt var det här

Det känns lite som lugnet före stormen här... Ungefär som den föga inspirerande betonglekplatsen à la New York ovan.

Luften gick ur mig lite efter att ha lämnat in skatten i torsdags så i helgen har jag tagit det väldigt lugnt och mentalt planerat för flytten som förhoppningsvis sker på måndag om en vecka. Borde snart fixa flyttlådor och börja packa bohaget igen.

Idag har jag testat olika möbleringar i nya lägenheten med hjälp av en skalenlig skiss och compact living-inspiration från Ikea-katalogen... Vardagsrummet är ju något mindre än det vi har nu, men det kan nog gå att få in allt!

2010-04-15

Transaktioner

Nu har Skatteverket vaknat till liv - äntligen! Efter lite påtryckningar från min sida fick jag till slut rätt mot Skatteverket och ska nu betala skatt i Usa istället för i Sverige. Ekonomiskt sätt kanske det inte blir så stor skillnad i plånboken efter att jag betalat såväl Federal som State och City tax här, men principiellt känns det mycket bättre. Och tävlingsmänniska som jag är känns det som en vinst! ;o)

Förhandsbeskedet från Skatteverket kom i tisdags så det blev helt plötsligt lite brådis, då deklarationen för 2009 ska vara inne den 15 april här i Usa. Efter ett möte med en icke så kompetent och ack så koffeinstinn "skatte-kvinna" sent igår kväll fick vi någon slags ordning i oredan och kunde skicka in deklarationen och skattepengarna. Nu hoppas jag bara att Skatteverket är snabba på att betala tillbaka mina svenska skattepengar för de senaste åtta månaderna så att jag slipper ligga ute med både kronor och dollar!

Puh! Då är det bara den svenska deklarationen kvar. Men den är ju "a walk in the park" i jämförelse med den igenväxta amerikanska skattedjungeln jag tog en liten utflykt till igår.

2010-04-12

Please

En stilla vädjan från en vägarbetare som varit med förr... Och tro det eller ej - det funkade! Jag går förbi varje dag på väg till tunnelbanan och den nylagda betongen klarade sig ifrån klåfingriga trottoarklottrare.

2010-04-11

Den blomstertid nu kommer

...med lust och fägring stor! New Yorks gröna lunga - Central Park - har genomgått en färgexplosion och blivit rosa! Efter en promenad genom parken i solen, insupandes vårens alla dofter, har jag återigen blivit övertygad om att våren är min favoritårstid. Det krispigt gröna och skirt rosa lyckas på något sätt överraska mig varje år - var det verkligen så här vackert förra året? Ingen kamera kan ju göra "de fagra blomsterängar" rättvisa, men det är ju värt ett försök!

Pink is the new black

Körsbärsdalen...

2010-04-08

Sommarplaner

Se där, det kanske blir Lundell även i sommar?! Sveriges rocklegend nummer ett uppträder nämligen på Gutavallen i Visby den 23 juli. Så lägligt att jag är hemkommenderad till öijn på släktträff den 24 juli...

2010-04-07

Påsk-äggstra

Ojoj, vad fyra dagars påskledighet kan försvinna snabbt! Efter att ha pussat Mr M hejdå på flygplatsen i New York drog jag västerut till Los Angeles för att hänga lite med the Lindgrens, medan han åkte till Senegal på jobb.

Inte ett enda ägg blev det, påsken till trots, om man inte räknar chokladägg då förstås... För då blev det desto fler! Som tur var kompenserade vi med en vandring i Palisades Higland på påskafton, en cykeltur längs med stranden till Venice beach på påskdagen och en timme på klätterväggen på annandagen. Sen var det redan dags att flyga tillbaka till äpplet igen. Påsken må va över, men träningsvärken sitter nog kvar ett par dagar till...

Livskvalitet...

...är att komma hem från jobbet, slänga ihop en pastasallad och gå de få kvarteren ner till vattnet och käka middag och se solen gå ned över Hudsonfloden tillsammans med min älskling.

Rena sommarvärmen här i New York idag - har snön smält i Sverige än??

Pastasallad med utsikt mot koppardamen

Ännu en fin solnedgång över Hudson